Пастила з йогурту в домашніх умовах

Пастила з йогурту в домашніх умовах

Пастилу з йогурту, або «йогуртові цукерки» можна робити як з домашнього йогурту, так і з магазинного. При чому, наявність «живих бактерій» тут не обов’язкова. Головне – щоб йогурт був досить густий. Якщо ви любите м’яку і ніжну пастилу, то для цього потрібно брати жирний йогурт. Знежирений стає крихким і ламким, як чіпси, але смак від цього не страждає.

Як зробити домашню пастилу з йогурту і шоколаду

На 10 лотків електросушарки Изидри потрібно:

  • йогурт домашній – 1,7 літра
  • банан -5-6 штук
  • плитка шоколаду
  • мед – 50-75 гр.
  • горіхи – 100 гр.

Замість горіхів можна використовувати будь-яку іншу присипку: мак, насіння кунжуту, кокосову стружку і інші, але шоколад любить саме горіхи.

Вилийте йогурт в чашу, додайте очищені банани і збивайте блендером до отримання однорідної маси.

пастила з йогурту

пастила з йогурту

Розтопіть шоколад на водяній бані, або натріть на дрібній тертці, і змішайте з йогуртовою масою. Додайте мед і знову гарненько збийте.

пастила з йогурту

пастила з йогурту

Змастіть піддони сушарки рослинною олією. Краще для цього брати оливкову, або рафіновану соняшникову олію. Вони не мають запаху і не псують смак пастили.

пастила з йогурту

Заповніть піддони сушарки йогуртовой масою. Акуратно розподіліть масу по всьому піддону, трошки товщим роблячи шар по краях. Краї в сушарці сохнуть швидше, тому, щоб вона краще знімалася з піддону і не пересохла, краще потурбуватиметься про це заздалегідь.

пастила з йогурту

Посипте масу тертими горішками і можна відправляти йогурт в сушарку.

пастила з йогурту

Для сушіння пастили потрібно виставити температуру +50 градусів і почекати 10-12 годин, поки вона висохне.

Перевіряють ступінь готовності пастили по центральній частині. Якщо в центрі вона суха і не липне до рук, значить пастила готова.

пастила з йогурту

Поки пастила тепла, зніміть її з піддонів, скрутивши в рулетики.

пастила з йогурту

Наріжте на шматочки і пробуйте.

пастила з йогурту

Зберігати пастилу з йогурту потрібно неодмінно в закритій скляній банці в холодильнику. Пастила містить йогурт і як будь-який інший молочний продукт може зберігатися в холодильнику не більше одного місяця.

Особистий досвід ні чим не заміниш, але іноді варто врахувати помилки інших. Для цього я пропоную подивитися відео, як готувати пастилу з магазинного йогурту, і як уникнути поширених помилок: