Пастилу з йогурту, або «йогуртові цукерки» можна робити як з домашнього йогурту, так і з магазинного. При чому, наявність «живих бактерій» тут не обов’язкова. Головне – щоб йогурт був досить густий. Якщо ви любите м’яку і ніжну пастилу, то для цього потрібно брати жирний йогурт. Знежирений стає крихким і ламким, як чіпси, але смак від цього не страждає.
Як зробити домашню пастилу з йогурту і шоколаду
На 10 лотків електросушарки Изидри потрібно:
- йогурт домашній – 1,7 літра
- банан -5-6 штук
- плитка шоколаду
- мед – 50-75 гр.
- горіхи – 100 гр.
Замість горіхів можна використовувати будь-яку іншу присипку: мак, насіння кунжуту, кокосову стружку і інші, але шоколад любить саме горіхи.
Вилийте йогурт в чашу, додайте очищені банани і збивайте блендером до отримання однорідної маси.
Розтопіть шоколад на водяній бані, або натріть на дрібній тертці, і змішайте з йогуртовою масою. Додайте мед і знову гарненько збийте.
Змастіть піддони сушарки рослинною олією. Краще для цього брати оливкову, або рафіновану соняшникову олію. Вони не мають запаху і не псують смак пастили.
Заповніть піддони сушарки йогуртовой масою. Акуратно розподіліть масу по всьому піддону, трошки товщим роблячи шар по краях. Краї в сушарці сохнуть швидше, тому, щоб вона краще знімалася з піддону і не пересохла, краще потурбуватиметься про це заздалегідь.
Посипте масу тертими горішками і можна відправляти йогурт в сушарку.
Для сушіння пастили потрібно виставити температуру +50 градусів і почекати 10-12 годин, поки вона висохне.
Перевіряють ступінь готовності пастили по центральній частині. Якщо в центрі вона суха і не липне до рук, значить пастила готова.
Поки пастила тепла, зніміть її з піддонів, скрутивши в рулетики.
Наріжте на шматочки і пробуйте.
Зберігати пастилу з йогурту потрібно неодмінно в закритій скляній банці в холодильнику. Пастила містить йогурт і як будь-який інший молочний продукт може зберігатися в холодильнику не більше одного місяця.
Особистий досвід ні чим не заміниш, але іноді варто врахувати помилки інших. Для цього я пропоную подивитися відео, як готувати пастилу з магазинного йогурту, і як уникнути поширених помилок: