Пастила з дитячого пюре: рецепти приготування пастили в домашніх умовах

Пастила з дитячого пюре: рецепти приготування пастили в домашніх умовах

Дитяче пюре в баночках може послужити основою для приготування відмінного десерту – пастили. При цьому не знадобиться витрачати час на приготування її основи, так як за вас все вже зробили виробники дитячого харчування. У цій статті ви дізнаєтеся про найпопулярніші рецепти приготування пастили з дитячого пюре.

Як приготувати пастилу з дитячого пюре

У рецептах приготування звичайної пастили з ягід і фруктів пюре готують, подрібнюючи свіжі продукти блендером або м’ясорубкою, а щоб позбутися від шкірки і кісточок, масу проціджують. Роблячи пастилу з уже готового пюре, ви звільнені від зайвих турбот, так як продукт в банці вже повністю готовий і має гомогенізований вид.

Пастила з дитячого пюре

Широкий асортимент пюре, представлених різними виробниками, дозволяє готувати низькокалорійний десерт з різним смаком. Для пастили підійде яблучне пюре, абрикосове, бананове, грушеве і навіть з молоком і вершками в складі.

Складові:

  • пюре – 2 баночки по 200 грам;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • цукрова пудра для посипання.

Приготування:

Фруктову масу викладають в каструлю і додають до неї цукор. Якщо пюре рідке, то його уварюють на невеликому вогні до загустіння, при постійному перемішуванні. Якщо маса спочатку досить густа, то її лише кип’ятять 3 хвилини, і чекають повного розчинення кристалів цукру.

Пастила з дитячого пюре

Готову фруктову масу розкладають тонким шаром в ємності для сушіння. Це може бути лист або решітка електричного сушильного апарату, застелені папером для випічки або харчовою плівкою. Щоб пюре не прилипло, папір змащують тонким шаром рослинної олії. Зручно це робити ватним тампоном. Шар масла виходить дуже тонким, і в подальшому не відчувається на готовому продукті.

У духовці пастилу сушать при температурі 80 – 90 протягом 3 – 4 годин. Розміщують деко на верхній полиці духової шафи, а дверцята під час всієї процедури сушіння тримають відкритими.

Якщо сушка відбувається в електросушарці, то температуру нагрівання встановлюють на максимальне значення – 70 градусів. Щоб пастила сушилася рівномірно, решітки щогодини переставляють місцями.

Сушити пастилу можна і природним способом, наприклад, на підвіконні або на балконі. Тут головне, захистити продукт від атаки комах. Часу на таку сушку піде 4 – 5 днів.

Пастила з дитячого пюре

Готовність пастили визначають на дотик. Пласт не повинен липнути до рук, але, в той же час, він повинен бути еластичним. Пересушена пастила тверда і крихка.

Готовий продукт скручують в щільну трубочку або розрізають на квадрати. При бажанні, пастилу зверху посипають цукровою пудрою.

В якості додаткових добавок до пастили використовують подрібнені волоські горіхи, мигдаль, кунжут, корицю або ванілін, а цукор замінюють рідким медом.

Пастила з дитячого пюре

Пастила з дитячого пюре з яєчними білками і желатином

Пастилу можна не тільки сушити, та і готувати з використанням холоду. Наприклад, пастила з желатином.

Складові:

  • пюре – 1 баночка (200 грам);
  • цукор – 1 столова ложка;
  • курячі білки – 2 штуки;
  • желатин – 2 столові ложки;
  • цукрова пудра для посипання.

Приготування:

Дитяче фруктове пюре викладають в миску і додають до нього желатин. Ця маса повинна набрякнути протягом 30 хвилин.

Яєчні білки збивають з цукром до утворення щільної піни. Найкраще це робити за допомогою міксера, а не в ручну.

Пастила з дитячого пюре

Після того як желатин насититься вологою, до пюре додають збиті білки. Масу акуратно перемішують і викладають у форму, змащену невеликою кількістю рослинної олії без запаху.

Ємність поміщають в холодильник на 10 – 12 годин. Після того, як маса застигне, її нарізають порційними шматками і зверху посипають цукровою пудрою.

Пастила з дитячого пюре

У таку пастилу можна додати ванілін або корицю для аромату. Якщо в яєчно-фруктову масу додати трохи харчового барвника, то пастила придбає незвичайний колір.

Дивіться відео від каналу «SweetFit» про спосіб приготування дієтичної пастили з дитячого пюре

Зберігання пастили

Зберігають домашню пастилу в скляних банках або пластикових контейнерах в холодильнику. Термін придатності висушеного продукту досягає півроку, а ось пастилу з желатину краще з’їдати відразу ж.