Пастила з бананів - приготування в домашніх умовах

Пастила з бананів – приготування в домашніх умовах

Якщо вас не бентежить колір бананової пастили, яка з молочно-білої стає сіро-коричневою, то можна робити таку пастилу без додавання інших фруктів. Це нормально, адже зрілі банани завжди дещо темніють, і при сушінні відбувається те ж саме, але більш інтенсивно.

Наші прабабусі освітлювали пастилу, додаючи в неї мед і збитий білок, але спробуємо що вийде, якщо в бананове пюре взагалі нічого не додавати і сушити виключно банани. Для приготування пастили потрібні дуже стиглі банани, можна навіть трохи перезрілі.

Очистіть їх від шкірки і збийте блендером до однорідної маси. На один лоток електросушарки Изидри знадобиться 2-3 банана.

пастила з бананів

Змастіть лоток для пастили рафінованою рослинною олією і викладіть на нього бананове пюре. Розрівняйте пюре ложкою і відправляйте в сушарку на 8-12 годин, виставивши температуру на значення +50 градусів.

пастила з бананів

Точно так само можна готувати бананову пастилу і в духовці, з трохи відкритими дверцятами і з температурою не більше +60 градусів.

пастила з бананів

Процес сушіння в духовці потрібно контролювати особливо ретельно, і краще зменшити газ, щоб не перепалити пастилу.

Готову пастилу зазвичай скручують у вигляді рулету, і потім нарізають на «цукерочки».

пастила з бананів

Але пастила з банана досить пластична, і можна її використовувати в якості «мішечка» для фруктів, для прикраси святкового столу. На смак бананова пастила дуже ніжна і буквально тане в роті.

пастила з бананів

Як приготувати бананову пастилу з додаванням ківі, дивіться на відео: