Папрікаш овочевий по угорськи на зиму – як приготувати папарікаш з солодкого перцю в домашніх умовах.

Паприка – це мелена приправа з стручків спеціального сорту солодкого червоного перцю. В Угорщині виробляють сім видів паприки. Угорщина – батьківщина не тільки великих композиторів Вагнера, Ференца Ліста, але також паприки і папрікашу. Блюдо паприкаш – це спосіб приготування в угорській кухні з додаванням великої кількості паприки або болгарського перцю. Його готують і як заготовку на зиму, і як другу страву – овочеву або м’ясну.

Цей рецепт про те, як приготувати папрікаш овочевий на зиму.

болгарський перець

Підготуємо солодкий перець для консервування: помиємо його, видалимо насіння, потім ще раз помиємо, щоб змити все насіння і наріжемо шматочками 2-3 см.

Опускаємо часточки перцю в киплячу воду на 3-4 хв., Після чого відразу поміщаємо в холодну.

Наступний етап – підготуємо помідори. Помиємо їх, великі поріжемо на частини, невеликі – залишимо цілими.

У підготовлені банки викладаємо шарами: зелень петрушки, шматочки перцю, цілі або часточками помідори, потім знову перець.

Заливаємо овочі киплячим томатним соком і ставимо стерилізувати: 1 л банки на 1 годину.

Є різні способи приготувати томатний сік. Я роблю так: великі, переспілі і зіпсовані помідори миємо, розрізаємо на частини, кладемо в каструльку і ставимо варити на повільний вогонь. Воду додавати не потрібно, помідори самі пустять сік, коли почнуть нагріватися. Варимо 10-15 хв., Знімаємо з вогню, а коли трохи охолонуть – протираємо через сито. Додаємо сіль, можна спеції. Щоб отримати 1 л соку потрібно 1,5 кг свіжих помідорів.

На 4,5 кг солодкого болгарського перцю потрібно: 1,5 кг томатів, 25-30 г зелені петрушки, 1 л томатного соку, 20 г солі.

Заготівлю папрікаш з овочів можна використовувати взимку, як окрему страву або гарнір до м’яса. Взимку можна приготувати цю угорську страву з м’ясом, морською рибою або куркою зі сметанним соусом, додавши нашу заготовку як основу.