Як приготувати смачний і густий полуничний джем з пектином в домашніх умовах – рецепт з фото крок за кроком

Сучасним господиням набагато легше готувати густий джем з полуниці, а от колись цей процес вимагав багато зусиль. Ягоди треба було спочатку подрібнити товкачем для картоплі, потім, отриману масу по кілька годин заварювати з цукром, ще й постійно помішуючи.

Продовжувати читання Як приготувати смачний і густий полуничний джем з пектином в домашніх умовах – рецепт з фото крок за кроком

Гостра аджика з хріном, помідорами, яблуками і часником на зиму – простий домашній рецепт з фото.

Домашня аджика – це одна з тих приправ, яка завжди є на столі або в холодильнику у всіх любителів гострих страв. Адже вона є яскравим і смачним доповненням будь-якої страви. Рецепт смачної аджики майже у кожної господині свій, тобто варіантів її приготування є дуже багато.

Продовжувати читання Гостра аджика з хріном, помідорами, яблуками і часником на зиму – простий домашній рецепт з фото.

Як самостійно зробити варено – копчений окіст: просте приготування варено в домашніх умовах.

Солоні копчені окости подобаються багатьом. Страва добре зберігається тривалий час та є дуже смачною, але хотілося б, щоб м’ясо не було таким жорстким. Виходом з такої ситуації стало звичайне варіння копченого окосту. Приготована, таким чином шинка – варено, виходить дуже ніжною, тому що при кипінні з неї вимивається більша частина солі, а саме м’ясо стає м’якшим.

Продовжувати читання Як самостійно зробити варено – копчений окіст: просте приготування варено в домашніх умовах.

Смачна грузинська приправа зі слив Ткемалі на зиму без варіння

Жителі Грузії люблять не тільки м’ясо, але ще й ароматні, пікантні соуси, аджики та приправи. Рецепт приготування грузинської вітамінної приправи ткемалі з чорносливу та перцю – це справжня знахідка для господинь. Все дуже швидко і просто.

Продовжувати читання Смачна грузинська приправа зі слив Ткемалі на зиму без варіння

Смачний домашній кетчуп з яблуками і помідорами на зиму

Домашній кетчуп має право називатися смачним і корисним універсальним соусом. Цей рецепт має свою особливість: разом з традиційним набором овочів пропонуємо використати яблука, які додадуть приправі ніжну кислинку.

Продовжувати читання Смачний домашній кетчуп з яблуками і помідорами на зиму

Смачний домашній кетчуп з помідор з крохмалем на зиму

Купуючи будь-який соус в магазині є ризик вибрати неякісний продукт, з суцільними консервантами та добавками. Тому, приклавши трохи зусиль, можна в домашніх умовах заготовити на зиму смачний томатний кетчуп.

Продовжувати читання Смачний домашній кетчуп з помідор з крохмалем на зиму

Домашня буженина в духовці – як приготувати буженину зі свинини – простий рецепт запеченої свинини.

Щоб приготувати буженину в домашніх умовах, треба попередньо ретельно підготувати м’ясо. Це найголовніший процес, далі все значно простіше. Випробувати свої сили та спробувати приготувати такий делікатес варто, тому що запечена в духовці свинина виходить дуже смачною та корисною.

Продовжувати читання Домашня буженина в духовці – як приготувати буженину зі свинини – простий рецепт запеченої свинини.

Пікантний кисло-солодкий яблучний соус до м’яса або риби на зиму

Яблука є універсальним фруктом, який залюбки використовується для зимових заготівель. Господині роблять з них варення, повидло, компоти, соки, додають в аджику. Крім цього вони можуть стати основою для дуже смачного, трохи гострого та пікантного яблучного соусу з карі.

Продовжувати читання Пікантний кисло-солодкий яблучний соус до м’яса або риби на зиму

Сухий посол сала – домашній рецепт засолювання сала сухим способом.

Засолювання сала – дуже популярний суто український рецепт. Проте перевагою даного рецепту сухого засолювання є те, що він під силу навіть тим, хто не любить або банально не вміє готувати. Крім того, ця страва не потребує багато часу і коштів. Оскільки основними складниками даного рецепту є cало, cіль, часник та спеції за смаком. Продовжувати читання Сухий посол сала – домашній рецепт засолювання сала сухим способом.

Смачні консервовані огірки на зиму – рецепт розповість, як робиться триразова заливка огірків.

Ми – українці навряд чи зможемо відмовитися взимку від домашнього консервованого огірочка. Ох, як же він пахне свіжістю та приємно хрумтить. Хтось любить із петрушечкою, а хтось обожнює гоструватий присмак часничку. У всіх господинь  є свій кращий рецепт із секретом щодо оригінального способу приготування. Продовжувати читання Смачні консервовані огірки на зиму – рецепт розповість, як робиться триразова заливка огірків.