Холодне варення з чорної смородини – заготовка без варки

Початок літа це час, коли масово дозрівають багато ягід. Улюблена багатьма, смачна та корисна чорна смородина одна з них. З неї варять варення, сиропи, додають в компоти, роблять желе, мармелад, пастилу і, навіть, пюре. Сьогодні я розповім, як приготувати в домашніх умовах, так зване, сире чи то холодне варення з чорної смородини, тобто, робити заготовку будемо без варіння. Продовжувати читання Холодне варення з чорної смородини – заготовка без варки

Консервована кольорова капуста з томатом – смачна заготовка на зиму

Карфіола, кольорова чи то цвітна капуста примітна тим, що для кулінарії застосовуються ще не дозрілі суцвіття або бутони. Різних смачних страв і заготовок на зиму з неї роблять багато, а варіанти приготування дуже різняться. Я презентую сьогодні свій дуже смачний та достатньо простий варіант консервації. Консервована кольорова капуста з томатом та іншими овочами виходить дуже смачною, пікантною і ароматною. Продовжувати читання Консервована кольорова капуста з томатом – смачна заготовка на зиму

Домашній компот з груші на зиму без стерилізації – смачний та дуже ароматний

В час, коли на деревах наливаються груші, виникає бажання заготовити на зиму багато-багато банок напою. Смачний домашній грушевий компот – це гармонійне поєднання солодкого ароматного смаку і соковитих ніжних фруктів. Такий ароматний компот з груші дуже подобається особливо маленьким ласунам. Він може стати чудовою заміною магазинній солодкій газованій воді та сокам. Продовжувати читання Домашній компот з груші на зиму без стерилізації – смачний та дуже ароматний

Заморожений болгарський перець на зиму

Від середини літа настає пора, коли болгарського перцю є дуже багато. З нього я роблю самі різні заготовки на зиму. Але під кінець сезону, коли салати, аджики і всякі маринади вже зроблені, я заготовляю заморожений болгарський перець. Цього разу я поділюсь своїм досвідом як заморожувати болгарський перець для фарширування та маленькими шматочками. Продовжувати читання Заморожений болгарський перець на зиму

Гостра аджика з помідорів, перцю і часнику на зиму

Якщо Ви любите гостре так само, як люблю його я, то обов’язково спробуйте зробити аджику за моїм рецептом. Цей варіант приготування улюбленого багатьма гострого соусу з овочів вийшов у мене зовсім випадково кілька років тому. Того разу у мене було багато перцю солодкого і гострого, але зовсім небагато помідор. Не один відомий рецепт мені не підходив і я вирішила поекспериментувати. Продовжувати читання Гостра аджика з помідорів, перцю і часнику на зиму

Варення з яблук Білий налив – з чорною смородиною, корицею і какао

Яблука Білий налив в цьому році у нас дали високий врожай. Це дозволило мені розширити коло зроблених на зиму заготовок і зробити їх більш різноманітними. На цей раз я приготувала нове, дуже смачне і незвичайне варення з яблук Білий налив з чорною смородиною, корицею і какао. Для тих, хто взимку захоплюється випічкою, ця заготовка просто знахідка. Продовжувати читання Варення з яблук Білий налив – з чорною смородиною, корицею і какао

Домашня гостра аджика з кабачків, помідорів і перцю на зиму

Запропонована аджика з кабачків, помідорів і перцю дуже смачна та має ніжну структуру. Під час їжі відчуття гостроти приходить поступово, по висхідній. Така кабачкова ікра готується без великих витрат часу і сил, якщо у вас живе на кухонній поличці є електром’ясорубка. 🙂 Якщо такого агрегату у вас немає, то доведеться трохи повозитися, але рецепт того вартий. Продовжувати читання Домашня гостра аджика з кабачків, помідорів і перцю на зиму

Найсмачніша домашня аджика пекуча

У всі часи на застіллях до м’яса подавалися гострі соуси. Особливе місце серед них зайняла аджика – абхазька пекуча приправа. Її гострий пікантний смак не залишить байдужим жодного гурмана. Пропоную свій перевірений рецепт. Назву ми йому дали відповідну – Полум’яний привіт. Продовжувати читання Найсмачніша домашня аджика пекуча

Повидло з аґрусу: основні способи приготування агрусового повидла в домашніх умовах

Сортів аґрусу (менш відома назва ґарґачки) існує досить багато. З будь-якого з них можна готувати прекрасні заготовки на зиму. Одна з них – смачне повидло з аґрусу. Воно виходить густим і дивовижно ароматним. Наша стаття допоможе вам визначитися зі способом приготування цього смачного та корисного десерту в домашніх умовах. Продовжувати читання Повидло з аґрусу: основні способи приготування агрусового повидла в домашніх умовах

Компот з журавлини: як зварити корисний напій – варіанти приготування смачного журавлинного компоту

Чи варто говорити про користь такої ягоди як журавлина? Думаю, що ви і самі знаєте відповідь на це питання. Щоб захистити себе і своїх близьких від сезонних захворювань, багато з нас заготовляють про запас журавлину. Вона сприяє опору організму вірусам і простуді, а також, благотворно впливає на травну систему. Сьогодні я пропоную поговорити про приготування компоту з журавлини – смачного напою з цієї невеличкої, але корисної ягоди. Продовжувати читання Компот з журавлини: як зварити корисний напій – варіанти приготування смачного журавлинного компоту