Сусідка пригостила мене дуже смачними маринованими в томатному соку плодами фізаліса овочевого, заготовленими по її домашньому рецепту. Виявляється, що крім того, що фізаліс красивий і незвичайний, він ще смачний і корисний, а з його плодів виходять корисні і оригінальні заготовки на зиму.
Інгредієнти: Корінь хрону, Кріп, Лавровий лист, Листя смородини, Селера, Сіль, Томатний сік, Фізаліс, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Як маринувати фізаліс в томатному соку.
І так, стиглі жовто-помаранчеві плоди фізалісу, для початку, необхідно вийняти з їх ребристої тонкої оболонки.
Потім, звільнені плоди потрібно бланшувати в окропі дві – три хвилини.
З добре дозрілих томатів потрібно приготувати сік, для цього їх ріжемо часточками і відварюємо приблизно 15-20 хвилин, а потім перетираємо крізь сито.
Тепер, як зробити маринад для заливки фізалісу з томатного соку.
У 1,5 літра соку додамо солі і цукру по 2 столових ложки, 2 листи лавра, 2-3 горошинки чорного перцю.
На дно кожної баночки укладаємо перераховані нижче інгредієнти:
- листочки смородини;
- нарізаний невеликими кружечками корінець хрону;
- зелені гілочки кропу і селери;
- часник.
Скільки чого покласти – довіртеся своєму смаку.
Плоди фізалісу овочевого складаємо в банки, де вже знаходяться спеції. Поверх плодів можна помістити ще пару-трійку гілочок зелені і заливаємо приготованим на основі томатного соку гарячим маринадом.
Далі, банки потрібно негайно закупорити, перевернути догори дном і укутати ковдрою, залишивши так до остаточного охолодження.
Домашня заготовка з фізалісу виходить незвичайного і приємного смаку. Мені ці мариновані плоди нагадали, чомусь, помідори чері.