Плоди фізалісу схожі на маленькі жовті помідори черрі. І за смаком, маринований фізаліс, приготований по цьому домашньому рецепту, ні чим не гірше консервованих помідорів. Виходить така собі апетитна маринована закуска «на один зубок».
Інгредієнти: Корінь хрону, Кріп, Лавровий лист, Листя чорної смородини, Селера, Сіль, Фізаліс, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Як маринувати фізаліс без стерилізації на зиму.
І так, для маринування потрібно підібрати зрілі плоди без ушкоджень і тріщин. Ті, що пройшли наш відбір, потрібно буде позбавити від їх природної оболонки – чохла, а потім вимити.
Далі, плоди фізалісу потрібно потримати в окропі 2-3 хвилини. За допомогою такої нехитрої процедури у плодів усувається восковий клейкий наліт, особливо виражений в місці кріплення чашечки. Так само, у фізалісу минулого таку обробку, забирається гіркота, яка робить його смак не зовсім приємним.
На наступному етапі приготування нашого рецепта, потрібно покласти спеції в банки для маринування: часник (2-3 зубчики), нарізаний корінь хрону, кріп, листочки чорної смородини, селеру.
Потім, укладемо в тару зі спеціями фізаліс, поверх плодів можна покласти ще трохи зелені.
Далі, заповнюємо банки гарячою маринадною заливкою і негайно закочуємо кришками. Маринад для заливки фізалісу складається з:
- води – 1500 гр;
- солі – 2 стол. лож;
- цукру – 2 стол. лож .;
- перцю – 2-3 горошини;
- лист лавра – 1-2 шт.
Тепер, оригінальну і смачну заготовку потрібно поставити охолоджуватися на ковдру кришками вниз.
Взимку відкриваємо наш маринований фізаліс і дивуємо гостей, пропонуючи їм вгадати, з чого зроблена закуска, якою їх пригощають. З такої заготовки виходять відмінні прикраси для декорування канапе, салатів та інших страв.