Овочеве соте з баклажанів на зиму

Дорогі любительки кулінарії. Осінь, а значить саме час заготовити овочеві запаси. Адже, кожен рік ми хочемо здивувати наших близьких і відкрити для них щось новеньке. Я хочу запропонувати вам рецепт, яким зі мною поділилася моя бабуся – баклажанове соте.

Цей салат став улюбленим для всієї моєї сім’ї. Свій перевірений рецепт соте з баклажанів з покроковим рецептом та фото пропоную випробувати і вам.

Для приготування візьміть:

  • 10 шт. солодкого перцю середнього розміру;
  • 10 середніх цибулин;
  • 10 невеликих баклажанів;
  • 30 шт. помідорів;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 0,5 склянки соняшникової олії;
  • 1 столову ложку оцту;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка солі.

Соте з баклажанів на зиму

Як приготувати соте з баклажанів на зиму

Солодкий болгарський перець помийте, видаліть насіння і подрібніть. Баклажани помийте, можна очистити шкірку (я не чищу) і нарізати на шматочки розміром 1х1 см. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Помідори помити, за бажанням можна бланшувати і очистити шкірку, але можна і разом зі шкіркою просто нарізати на квадратики. Часник почистити, промити і подрібнити ножем.

Соте з баклажанів на зиму

Оброблені і готові до приготування овочі викладіть у велику каструлю шарами. Першим шаром бажано укласти помідори, оскільки вони пустять сік і не дадуть пригоріти вашому овочевому соте. Наступні шари – баклажани, цибулю і перець. Коли ви поклали всі шари, влийте в овочі 0,5 склянки соняшникової олії, потім, 1 столову ложку оцту, 2 столові ложки цукру, трохи посоліть і тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин.

Соте з баклажанів на зиму

Далі додайте солі за смаком і продовжуйте тушкувати ще 20 хвилин. Готове соте з баклажанів викладайте  в простерилізовані банки гарячим і відразу закатуйте.

Соте з баклажанів на зиму

Дайте банкам повністю охолонути і перенесіть їх в темне холодне місце. З однієї порції продуктів виходить 7 півлітрових банок соте.

Соте з баклажанів на зиму

Смачний овочевий салат з баклажанів стане прекрасним доповненням до ваших страв, а також, порадує вас і ваших близьких на святковому столі. Готуйте з радістю для здоров’я і ситості ваших рідних!