Таке овочеве асорті, крім того, що дуже смачне, ще й радує око в тьмяні дні пізньої осені та холодної зими. Цей спосіб консервування декількох овочів в одній банці досить цікавий, тому що виходить оригінальне поєднання різних плодів, що смакують по-особливому.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Кабачки, Кольорова капуста, Кріп, Морква, Огірки, Оцет, Помідори, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник
Маринад вийде трохи солодкуватим, але саме в цьому його перевага перед іншими можливими варіантами приготування. У банку можна помістити овочеві компоненти на свій розсуд в залежності від власних уподобань. Рецепт супроводжується покроковими фото, які полегшать процес приготування заготівлі, особливо, молодим господиням.
На дволітрову банку овочевого асорті знадобиться підготувати:
- помідори – 4-6 штук;
- корнішони – 7-8 штук або звичайні огірки – 3-4 штуки;
- суцвіття цвітної капусти – 5 штук;
- болгарський перець – 1 штука;
- маленька цибулина;
- суцвіття кропу;
- пів морквини;
- пів кабачка;
- зубчики часнику – 3 штуки;
- 60 грамів оцту.
Для маринаду потрібно:
- 5 склянок води;
- 1 ст. л. з верхом солі;
- 2 ст. л. цукру.
Як закривати овочеве асорті на зиму
Спочатку слід помити всі овочі. Потім: перець – почистити від насіння і нарізати поздовжніми скибочками, кабачки – кільцями, цибулю – на 4 частини. Помідори та огірки кладемо цілими (лише у них треба відрізати кінці з обох сторін).
Потім у стерилізовані банки можна складати всі інгредієнти так, щоб цілі плоди знаходилися по боках, а різані всередині.
Верх необхідно закрити суцвіттям кропу.
Далі треба підготувати та прокип’ятити розчин з води солі та цукру.
Потім, маринад необхідно залити в банки, де він має постояти 5 хвилин. Після чого його треба злити та знову прокип’ятити. Потім ним же залити овочі, через 5 хвилин процес слід повторити ще раз. Після третього разу в банки можна вливати оцет (в кожну по 60 грамів).
Вкінці банки слід закатати стерильними кришками та залишити на ніч в перевернутому вигляді на випадок, якщо котрась із них погано закручена.
Мариноване овочеве асорті має не лише барвистий колір, а ще й насичений смак. Зберігати його варто в підвалі, або темному холодному місці. Нехай приготування заготівлі буде легким і приносить задоволення, а смакування – апетитним.