Овочеве асорті – як маринувати огірки з помідорами, цвітною капустою, кабачком і болгарським перцем

Таке овочеве асорті, крім того, що дуже смачне, ще й радує око в тьмяні дні пізньої осені та холодної зими. Цей спосіб консервування декількох овочів в одній банці досить цікавий, тому що виходить оригінальне поєднання різних плодів, що смакують по-особливому.

Маринад вийде трохи солодкуватим, але саме в цьому його перевага перед іншими можливими варіантами приготування. У банку можна помістити овочеві компоненти на свій розсуд в залежності від власних уподобань. Рецепт супроводжується покроковими фото, які полегшать процес приготування заготівлі, особливо, молодим господиням.

Мариноване овочеве асорті

На дволітрову банку овочевого асорті знадобиться підготувати:

  • помідори – 4-6 штук;
  • корнішони – 7-8 штук або звичайні огірки – 3-4 штуки;
  • суцвіття цвітної капусти – 5 штук;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • маленька цибулина;
  • суцвіття кропу;
  • пів морквини;
  • пів кабачка;
  • зубчики часнику – 3 штуки;
  • 60 грамів оцту.

Для маринаду потрібно:

  • 5 склянок води;
  • 1 ст. л. з верхом солі;
  • 2 ст. л. цукру.

Як закривати овочеве асорті на зиму

Спочатку слід помити всі овочі. Потім: перець – почистити від насіння і нарізати поздовжніми скибочками, кабачки – кільцями, цибулю – на 4 частини. Помідори та огірки кладемо цілими (лише у них треба відрізати кінці з обох сторін).

Мариноване овочеве асорті

Потім у стерилізовані банки можна складати всі інгредієнти так, щоб цілі плоди знаходилися по боках, а різані всередині.

Мариноване овочеве асорті

Верх необхідно закрити суцвіттям кропу.

Мариноване овочеве асорті

Далі треба підготувати та прокип’ятити розчин з води солі та цукру.

Мариноване овочеве асорті

Потім, маринад необхідно залити в банки, де він має постояти 5 хвилин. Після чого його треба злити та знову прокип’ятити. Потім ним же залити овочі, через 5 хвилин процес слід повторити ще раз. Після третього разу в банки можна вливати оцет (в кожну по 60 грамів).

Мариноване овочеве асорті

Вкінці банки слід закатати стерильними кришками та залишити на ніч в перевернутому вигляді на випадок, якщо котрась із них погано закручена.

Мариноване овочеве асорті

Мариноване овочеве асорті має не лише барвистий колір, а ще й насичений смак. Зберігати його варто в підвалі, або темному холодному місці.  Нехай приготування заготівлі буде легким і приносить задоволення, а смакування – апетитним.