Овочеве асорті мариноване на зиму без стерилізації – просто і смачно

Овочеве асорті – одна з найпростіших смачних зимових заготовок. Пропонуємо вам рецепт приготування овочевого асорті без стерилізації. Скористайтеся ним, і ви зможете приготувати цю смачну страву дуже швидко.

Для приготування вам треба взяти:

Маринуємо овочеве асорті на зиму

  • огірки;
  • помідори;
  • моркву;
  • кабачки;
  • болгарський перець;
  • цибулю;
  • часник;
  • цвітну капусту;
  • парасольки кропу;
  • листя хрону (при бажанні можна замінити на листя смородини і вишні);
  • лаврові листки;
  • чорний перець горошок.

Для маринаду на 3 літри води:

  • 3 столові ложки цукру;
  • 3 столові ложки солі;
  • 3 чайні ложки оцтової есенції або 180 мілілітрів столового оцту (9%).

Як приготувати овочеве асорті на зиму

Спочатку стерилізуйте трилітрові банки. Можна взяти і менші, але ця тара є найзручнішою для такого асорті.

Потім треба викласти всі інгредієнти шарами.

Маринуємо овочеве асорті на зиму

На дно покладіть лист хрону і парасольки кропу, часник (3-4 невеликих зубчики), потім цибулю (нарізану кільцями), моркву (також кільцями), кабачки (очищені від шкірки і порізані), огірки (якщо великі, то теж порізані), болгарський перець (розрізаний на 4 частини), цвітну капусту (розділену на суцвіття) і помідори (проколоті біля плодоніжки, щоб не тріскалися).

Маринуємо овочеве асорті на зиму

Залийте  в банки окріп, прикрийте їх кришками та почекайте 5 хвилин.

Овочеве асорті мариноване на зиму без стерилізації

Далі злийте воду в каструлю, прокип’ятіть  і знову залийте в банки на 5 хвилин. Після цього знову злийте, додайте  цукор, сіль, перець горошок (з розрахунку 5-6 штук на банку), лавровий лист (3 штуки на банку) і доведіть цей маринад до кипіння. Після цього треба дуже швидко налити в нього оцет або оцтову есенцію. Лишилося залити банки маринадом, закатати їх кришками, перевернути догори дном та вкрити теплою ковдрою.

Овочеве асорті мариноване на зиму без стерилізації

Лишайте банки в теплі до повного охолодження, а потім відправляйте на зберігання в прохолодне місце: кухонну шафу, підвал, комору.

Овочеве асорті мариноване на зиму без стерилізації

Ось і все, тепер у вас є чудове асорті, яке буде прекрасним додатком до різних страв в холодну зимову пору.