Овочеве асорті – одна з найпростіших смачних зимових заготовок. Пропонуємо вам рецепт приготування овочевого асорті без стерилізації. Скористайтеся ним, і ви зможете приготувати цю смачну страву дуже швидко.
Інгредієнти: Болгарський перець, Кабачки, Кольорова капуста, Кріп, Лавровий лист, Морква, Огірки, Помідори, Хрін, Цибуля, Часник, Чорний перець горошком
Для приготування вам треба взяти:
- огірки;
- помідори;
- моркву;
- кабачки;
- болгарський перець;
- цибулю;
- часник;
- цвітну капусту;
- парасольки кропу;
- листя хрону (при бажанні можна замінити на листя смородини і вишні);
- лаврові листки;
- чорний перець горошок.
Для маринаду на 3 літри води:
- 3 столові ложки цукру;
- 3 столові ложки солі;
- 3 чайні ложки оцтової есенції або 180 мілілітрів столового оцту (9%).
Як приготувати овочеве асорті на зиму
Спочатку стерилізуйте трилітрові банки. Можна взяти і менші, але ця тара є найзручнішою для такого асорті.
Потім треба викласти всі інгредієнти шарами.
На дно покладіть лист хрону і парасольки кропу, часник (3-4 невеликих зубчики), потім цибулю (нарізану кільцями), моркву (також кільцями), кабачки (очищені від шкірки і порізані), огірки (якщо великі, то теж порізані), болгарський перець (розрізаний на 4 частини), цвітну капусту (розділену на суцвіття) і помідори (проколоті біля плодоніжки, щоб не тріскалися).
Залийте в банки окріп, прикрийте їх кришками та почекайте 5 хвилин.
Далі злийте воду в каструлю, прокип’ятіть і знову залийте в банки на 5 хвилин. Після цього знову злийте, додайте цукор, сіль, перець горошок (з розрахунку 5-6 штук на банку), лавровий лист (3 штуки на банку) і доведіть цей маринад до кипіння. Після цього треба дуже швидко налити в нього оцет або оцтову есенцію. Лишилося залити банки маринадом, закатати їх кришками, перевернути догори дном та вкрити теплою ковдрою.
Лишайте банки в теплі до повного охолодження, а потім відправляйте на зберігання в прохолодне місце: кухонну шафу, підвал, комору.
Ось і все, тепер у вас є чудове асорті, яке буде прекрасним додатком до різних страв в холодну зимову пору.