М’ятний сік можна приготувати в тому випадку, якщо м’яти не так багато, як хотілося б, а інший спосіб заготівлі вам не подобається. Можна, звичайно ж, і засушити м’яту, але потім її доведеться заварювати, а це втрата часу і більшої частини аромату. Краще скористатися запропонованими тут простими рецептами приготування соку з м’яти.
Інгредієнти: Лимон, М'ята свіжа, Цукор
Як приготувати сік з м’яти на зиму в домашніх умовах
Для приготування соку потрібні свіжозібрана рослина – стебла і листя. Краще збирати м’яту на наступний день після дощу. Так стебла і листя будуть більш соковитими і ароматними.
Відберіть сухе і пожовкле листя, вони вам не знадобляться, і занурте відібрану м’яту в глибокий таз з водою, струсіть зайву воду та дайте злегка просохнути.
Розкладіть м’яту на дошці для нарізання і подрібніть. В принципі, ця процедура не обов’язкова, але так вам буде легше перекрутити м’яту через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Не подрібнені довгі стебла не зручні, вони можуть намотується на ножі подрібнювачів і гальмувати роботу.
Отже, подрібніть м’яту в кашку тим способом, який вам більш зручний і тепер можна робити сік, додавши наступні інгредієнти:
На 200 грам м’ятною кашки:
- 200 грам води;
- 100 грам цукру;
- сік і цедра одного лимона.
Залийте подрібнену м’яту водою, додайте цукор, сік лимона і цедру. Поставте каструльку на вогонь і помішуючи, доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте суміші настоятись 1 годину.
Процідіть сік в іншу ємність і знову закип’ятіть.
Довго варити м’ятний сік не потрібно, достатньо просто довести його до кипіння і швидко розлити по стерильним пляшках з кришками.
При такому способі домашнього приготування м’ятний сік може зберігатися 8-10 місяців в темному, прохолодному місці.
Дивіться відео, як вичавити сік з м’яти, за допомогою соковижималки: