Оригінальний мармелад з цибулі і вина: як приготувати цибульний мармелад - французький рецепт

Оригінальний мармелад з цибулі і вина: як приготувати цибульний мармелад – французький рецепт

Французи завжди славилися своєю фантазією і оригінальними кулінарними рецептами. Вони поєднують непоєднуване, і часом дуже складно змусити себе спробувати їх черговий кулінарний шедевр. Але треба визнати, що якщо ти вже зважився спробувати, то тоді шкодуєш лише про те, що не зробив цього раніше.

Цибулевий мармелад складно віднести до якоїсь певної категорії. Адже це і десерт, і гарнір, і соус, і закуска. Його їдять з сиром і з м’ясом, а можна просто намазати на хліб і насолоджуватися соковитим бутербродом.

Зрозуміло, для мармеладу потрібен не звичайна цибуля, а тільки біла або червона. Вони більш соковиті і в них немає тієї гіркоти звичайної ріпчастої цибулі. Решта інгредієнтів підбираються індивідуально. Для червоної цибулі береться червоне сухе вино, для білої – біле мускатне.

Стандартний набір продуктів для приготування мармеладу з червоної цибулі:

мармелад з лука

  • Солодка соковита цибуля (червона) – 0,5 кг;
  • Коричневий цукор – 100 гр (можна і звичайний – білий);
  • Сухе червоне вино – 0,250 л;
  • Спеції: розмарин, чебрець, чорний перець, селера, лавр. Подивіться в магазинах суміш африканських трав. Вони ідеально підходять для цього французького блюда.
  • Морська сіль – 1 ч.л;
  • Оливкова олія – 3-4 ст.л;
  • Бальзамічний оцет (винний, або яблучний) -1ст.л;
  • У мармелад з білої цибулі замість цукру краще додавати мед.

Очистіть цибулю і наріжте її півкільцями.

мармелад з лука

Налийте в глибоку сковороду оливкову олію, розігрійте її і всипте спеції. Їх аромат краще розкриється при невеликому обсмажуванні. Всипте цибулю і трохи припустіть її. Зажарювати цибулю категорично не можна. Цибуля повинна лише пустити сік, не більше того.

мармелад з лука

Додайте цукор (мед) і на дуже слабкому вогні тушкуйте. Цибуля з цукром повинна трохи карамелізуватися і стати тягучою.

мармелад з лука

Тепер можна влити оцет і вино. Доведіть до кипіння і знову зменшіть вогонь. Тушкуйте до тих пір, поки цибуля не стане прозорою і маса не загусне.

Спробуйте на смак, може не вистачає чогось? При необхідності додайте сіль, або ще спецій.

Якщо все уварилося і протушкувалося, складіть мармелад з цибулі в баночку, закрийте кришкою і залиште, щоб він охолов. Цей мармелад можна їсти і в теплому вигляді, але охолоджений він краще намазується на тости і смак його набуває особливої вишуканості.

мармелад з лука

Як приготувати французький мармелад з цибулі і вина, дивіться на відео: