Оригінальний мармелад з кавунових кірок: 2 рецепти приготування в домашніх умовах

А ви знаєте, що серед продуктів, а точніше залишків від продуктів, які ми завжди викидаємо, є дуже багато того, з чого можна зробити неймовірно смачні страви. От, наприклад, кірки кавуна. Здавалося б, це просто відходи, а, насправді, ідеальний продукт для приготування смачнючого мармеладу. Тому якщо ви хочете спробувати створити шедевр з кірок кавуна – пропонуємо вам прості і дуже смачні рецепти.

Є два простих способи приготувати мармелад з кірок кавуна..

Перший варіант

Необхідно взяти такий набір продуктів:

  • кірки кавуна – 1 кг;
  • лимон – 1 штука;
  • цукор – 1,5 кг;
  • сода – 1,5 чайної ложки;
  • ваніль за смаком.

Кавуни очищають від м’якоті та зеленої шкірки.

мармелад з кавунових кірок

Наріжте кірки соломкою, кубиками, на фігурні шматочки, використовуючи спеціальний ніж, слідкуйте щоб всі шматки були приблизно однакового розміру.

мармелад з кавунових кірок

Наберіть в ємність 5 склянок теплої води і додайте харчову соду. Потім покладіть туди нарізані шматочки кірок кавуна. Кірки повинні бути повністю покриті водою. Тому, якщо води недостатньо, то треба додати ще рідини і соди. У цьому розчині кірки потрібно вимочувати 5-6 годин.

Злийте воду з содою і добре промийте корки під холодною водою.

Зваріть сироп: 3 склянки води на 0,5 кг цукру. Опустіть кірки в гарячий сироп, доведіть до кипіння і лишіть варитися протягом 15 хвилин.

мармелад з кавунових кірок

Приберіть каструлю з вогню, закрийте кришкою, загорніть в рушник і лишіть настоюватися протягом 8-10 годин.

Коли мине необхідний час, знову треба проварити кірки в сиропі. Слідкуйте за тим, наскільки вони стають прозорими і пружними.

мармелад з кавунових кірок

Після того, як кірки стануть повністю прозорими, додайте в каструлю цукор, що залишився, цедру лимона, ваніль і знову проваріть до повного розчинення цукру.

Викладіть мармеладки, щоб вони охололи і сироп стік. Обваляйте кожен шматочок в цукровій пудрі, і подавайте на стіл.

мармелад з кавунових кірок

Можна перетворити мармелад на смачне і незвичне варення. Для цього треба скласти трохи готових мармеладових шматочків в банки та залити сиропом.

мармелад з кавунових кірок

Другий спосіб

Цей варіант більш нагадує звичайний рецепт приготування мармеладу і готується трохи швидше, ніж перший. До кірок кавуна можна додавати шкірочки з цитрусових фруктів. Вони фарбують безбарвні кірки і додають смак. Співвідношення корок і цитрусових довільне.

  • очищені кірки кавуна – 0,5 кг;
  • грейпфрут, апельсин, лимон – 0,5 кг;
  • цедра (шкірка) одного апельсина;
  • цукор – 1 кг;
  • желатин – 60 г.

Шкірки кавуна чистять, ріжуть та подрібнюють до стану пюре за допомогою блендера.

мармелад з кавунових кірок

Вичавіть сік з цитрусових в склянку. Потрібно не менше 3 склянок рідини, тому, сік можна змішувати з водою, аби отримати потрібний об’єм. Додайте кавунове пюре, цукор і варіть на слабкому вогні протягом години. Не забувайте помішувати пюре, щоб воно не пригоріло.

мармелад з кавунових кірок

Розведіть желатин в воді і додайте його в каструлю з кірками. Водночас можна додати апельсинову цедру.

Доведіть пюре до кипіння і дайте йому вихолонути. Щоб прискорити процес треба енергійно помішувати пюре. Мармелад треба розлити по формах, доки він теплий. Бо якщо він охолоне, то застигне прямо в каструлі.

Застеліть деко пекарським папером, або харчовою плівкою і вилийте в нього мармеладову масу. Поставте деко в прохолодне місце для застигання.

мармелад з кавунових кірок

Готовий мармелад треба порізати на шматочки, обваляти кожен шматочок в цукровій пудрі. Страва готова. Смачного!

мармелад з кавунових кірок

Ознайомтеся з одним варіантів приготування мармеладу з кавунових кірок на цьому відео: