Агрус малосольний сміливо можна віднести до категорії оригінальні рецепти домашніх заготовок. У цьому рецепті вдало поєднався солодкий і солоний смаки. Дізнайтеся як зробити малосольний агрус і спробуйте приготувати.
Інгредієнти: Агрус, Вода, Кріп, Листя вишні, Листя смородини, Листя хрону, Сіль, Чорний перець горошком
Для цього виду консервації підійде плід агрусу, який має жовтий, зелений, червоний, зелений і навіть чорний колір. Причому, все це “різнобарв’я” можна солити в одній банці. Рекомендується “малослити” агрус в скляних банках обсягом не менше 1 літра.
Щоб приготувати аґрус по цьому оригінальному рецепту Вам знадобиться:
- ягоди агрусу
- розсіл (на 1 літр води – 50 гр. солі)
- пряні спеції – кріп, лист хрону, листя смородини і вишні, чорний перець горошком і ін.
Ягоди і спеції фасуємо по банкам, заливаємо розсолом і залишаємо в прохолодному місці на 4-5 днів.
Потім рідину зливаємо, залишивши агрус зі спеціями в банках.
Кип’ятимо розсіл протягом 10-15 хвилин і заливаємо його киплячим в банки з агрусом, закочуємо. Після охолодження відкладаємо на зберігання в підвал.
Специфічний смак малосольних ягід агрусу допоможе урізноманітнити ваше меню в холодні зимові місяці. Малосольний агрус відмінно підійде як оригінальна закуска і до м’яса. Крім дивовижного смаку, корисна ягода «подарує» вам безліч вітамінів, пектину і дубильних речовин.