Оригінальне варення з лимонів – як варити лимонне варення на зиму смачно – простий рецепт.

Приготувати в домашніх умовах лимонне варення – це зовсім не швидко і трохи клопітно. Готують у великій кількості подібні ласощі, напевно там, де ростуть цитрусові. А для жителів інших країн, зробити варення з лимонів це, швидше можливість розширити коло незвичайних домашніх заготовок на зиму.

Як приготувати смачне і корисне варення з лимонів на зиму.

лимон

Для 1 кг вже звільнених від шкірки лимонів береться 1,5 кг цукру і 450 г води.

Очищені лимони цілими поміщаємо в окріп. Нехай побудуть там 15 хвилин.

Далі, різко міняємо температурний режим. Лимони відправляються в максимально холодну воду. Будуть остигати там.

Тим часом займаємося сиропом. Воду і цукор – закип’ятити. Все як завжди – нового нічого.

Лимони охололи, переходимо до оброблення. Гострим ножем ділимо на часточки, кісточки геть. Якщо полінуватися, кісточки дадуть гіркоту вже готовому варенню.

Складаємо в емальовану ємність. Вливаємо половину гарячого сиропу. Нехай постоїть 10-12 годин. Доливаємо сироп що залишився і варимо.

Закипіло – на 10-12 годин відставили в сторону. Проробляємо таку процедуру 3 рази. Вогонь при варінні найслабший.

Заповнені варенням банки закочуємо.

Смачне лимонне варення шкода їсти ложками. Нехай буде святковим або лікувальним варіантом. Рідка частина заготовки – чудове просочення для коржів і пирогів, добавка до млинців або морозива.