Оригінальна аджика з кабачків та томату на зиму

Оригінальна аджика з кабачків та томату на зиму

Аджика – гостра абхазька приправа – вже давно зайняла своє почесне місце і на нашому обідньому столі. Зазвичай, вона готується з помідорів, болгарського і гострого перців з часником. Але ініціативні господині вже давно вдосконалили і урізноманітнили класичні рецепти аджики, додавши до нього найрізноманітніші овочі і фрукти, наприклад, моркву, яблука, сливи… Сьогодні я пропоную приготувати незвичайну гостру аджику з кабачків. Даний рецепт сподобається будь-якому кулінарові, не тільки тому, що вимагає мало часу на приготування і невеликий перелік продуктів, але і завдяки смаковим якостям заготовки. Покроково зроблений опис з фото дозволять самостійно швидко зробити заготовку в домашніх умовах.

Складові:

Аджика з кабачків на зиму

  • 2 кілограми очищених від шкірки і насіння кабачків;
  • 350 грам томатної пасти;
  • 250 грам цукру;
  • 250 грам рослинної олії;
  • 50 грам (1,5 столової ложки) солі;
  • 100 грам очищеного часнику;
  • 1-2 штук лаврового листа;
  • 100 грам 9% оцту;
  • 1 чайна ложка меленого червоного перцю.

Як приготувати аджику з кабачками на зиму

Кабачки помити, очистити, порізати кубиками, пропустити крізь м’ясорубку і помістити в каструлю для варіння заготовки.

Аджика з кабачків на зиму

Додати до кабачків всі інші компоненти, за винятком перцю та оцту. Довести до кипіння і витримати на малому вогні 30-40 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння влити столовий оцет і всипати перець. Поки наша кабачкова аджика тушкується, стерилізуємо над парою банки і кип’ятимо кришки. По закінченню варіння знімаємо суміш з вогню, розкладаємо по банках. Наповнюємо банки до самого верху і герметично закриваємо залізними кришками.

Аджика з кабачків на зиму

Так як наша аджика з кабачків готується без стерилізації, то перевертаємо вже закриті банки догори дном, укутуємо в теплу ковдру або плед до повного охолодження.

Аджика з кабачків на зиму

Запевняю, що ця смачна гостра аджика з кабачків взимку прикрасить будь-який стіл. Її можна подавати до пельменів, до відвареної або смаженої картоплі, до макаронів… Втім, ця гостра приправа хороша і як самостійна страва. Обов’язково спробуйте приготувати. Смачного!