Незвичайні, але дуже смачні огірки з куркумою я вперше спробував в Америці, коли гостював у сестри. Там такий салат з огірків називається, чомусь, «Хліб з маслом». Коли спробував, обімлів! Це було щось зовсім не схоже на наші класичні мариновані огіркові салати. Взяв у сестри американський рецепт і приїхавши додому закрив багато банок. Всім, кого пригощав, такий маринований салат з огірків з куркумою дуже сподобався. Тому, на сьогодні, рецепт “розлетівся” серед друзів і знайомих. Оригінальні смачні огірки з куркумою на зиму пропоную зробити і вам. Покроково оформлений американський рецепт з фото дарую всім бажаючим. ?
Інгредієнти: Гірчиця, Кінза, Куркума, Лід, Огірки, Петрушка, Селера, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник, Яблучний оцет
Основний ігредієнт – куркуму – постарайтеся купити натуральну і свіжу. Вона повинна бути яскраво-жовтого кольору.
Так як рецепт американський, то всі складові вказано в мірках, де 1 мірка становить 236 мг. Для простоти я прийняв, що це 1 стакан з гіркою. Отже беремо:
- 15 мірок тонко нарізаних огірків (можна навіть брати злегка перезрілі);
- 3 цибулини;
- 3 зубчики часнику;
- ¼ мірки крупної солі;
- 2,5 мірки яблучного оцту;
- 4 мірки дробленого льоду;
- 2,5 мірки цукру (не дивуйтеся, смак кисло-солодкий);
- 1 ст. ложки насіння гірчиці;
- 0,5 чайної ложки насіння селери (можна петрушки або кінзи);
- чайну ложку куркуми.
З усього цього вийде, приблизно, три літрові банки маринованого огіркового салату.
Як зробити салат з огірків з куркумою на зиму
Огірки потрібно гарненько помити.
Цибулю і часник очистити від сухої лушпиння і теж вимити.
Огірки нарізати тонкими кільцями, цибулю – кільцями або півкільцями, часник – великими пластинами.
Змішати огірки, сіль, цибулю та лід. Поставити під прес на 3 години. Огірки осядуть і разом з розталим льодом дадуть сік. Весь сік злити. Він не стане в нагоді. Кладемо в каструлю інші інгредієнти: цукор, куркуму, оцет, насіння і нарізаний крупно часник, додаємо огірки і ставимо на повільний вогонь. Нагріваємо і доводимо до кипіння, але не кип’ятимо! В процесі нагрівання знову з’явиться сік. Ось його-то з огірками і заливаємо в підготовлені банки, прикриваємо кришками, стерилізуємо 10 хвилин та закручуємо.
Як бачите, незвичайний салат з огірків на зиму готується просто і швидко, а виходить не тільки смачний, але красивий та ефектний.
Мариновані огірки з куркумою виходять, за рахунок присутності яскраво-жовтого порошку, золотисто-жовтого кольору. Це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру і прикраса столу.