Огірки по-корейськи – це дуже цікава і пікантна заготовка, яка обов’язково сподобається любителям східної кухні. Адже в ній є гострота, ніжність і особлива смакова родзинка, отримана завдяки соєвому соусу та кунжуту.
Інгредієнти: Кунжут, Огірки, Оцет, Пекучий перець, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус, Цукор, Часник
Як приготувати салат з огірків по-корейськи на зиму
Необхідно взяти 1,5 кілограма огірків середнього розміру, добре помити, обрізати хвостики та порізати на шматки довжиною 2,5-3 сантиметра і шириною не більше 0,5 сантиметра.
Далі огірки необхідно скласти в ємність та пересипати 1,5 столової ложки солі.
Після цього треба перемішати огірки та лишити на годину в приміщенні з кімнатною температурою повітря. Доки огірки стоять, ще кілька разів їх перемішайте.
Тим часом візьміть чисту пательню, розігрійте та обсмажте 40 грамів кунжуту до золотого кольору. Олію додавати не треба.
Далі поріжте гіркий перець тоненькими кружальцями.
Кількість перцю розраховуйте зважаючи на те, наскільки пекучі страви ви любите.
Потім відіжміть огірки, складіть в іншу каструлю, та додайте до них 5 зубчиків часнику, пропущених через часникодавку.
Також покладіть в огірки наступні інгредієнти: пекучий перець, 1 столову ложку (з гіркою) паприки, кунжут, 2 столові ложки (з гіркою) цукру, 0,5 чайної ложки оцтової 70% кислоти і 3 столові ложки соєвого соусу.
Беріть якісний соєвий соус, інакше салат вийде несмачним.
Далі підігрійте на пательні 6 столових ложок олії і зразу ж влийте їх до салату.
Далі все перемішайте. До речі, такий салат можна їсти зразу ж. Бо він уже і так готовий.
Якщо ж ви все ж таки хочете зробити заготовку на зиму, тоді розкладіть салат в чисті банки, прикрийте кришками та поставте в каструлю з холодною водою для стерилізації.
Півлітрові банки мають стерилізуватися 30 хвилин з моменту закипання води.
Після стерилізації треба закатати салат кришками, перевернути і вкрити теплою ковдрою або рушником до повного охолодження.
З такої кількості інгредієнтів, як в цьому рецепті виходить, 3 півлітрові банки, а також лишається трохи салату, який можна з’їсти зразу ж. Зберігається заготовка всю зиму. Головне, відправити її в прохолодне місце.