Якщо у вас багато огірків, які не підходять для маринування та соління, так звана не кондиція або просто великі, то в такому випадку можна приготувати на зиму незвичайну заготовку. Для цього потрібно просто нарізати великі огірки довгими шматочками і залити оригінальним часниковим маринадом.
Інгредієнти: Огірки, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець мелений
Виходить дуже смачний огірковий салат. Про те як закрити огірки часточками в гострому часниковому соусі я розповім сьогодні в цьому рецепті. Приготувати його легко і швидко зможуть і господині з мінімальним досвідом, тому що, процес закручування відзнято покроково на фото.
Для заготівлі нам будуть потрібні:
- огірки – 2 кг;
- цукор – 100 гр;
- сіль – 2 ст.л .;
- перець чорний мелений – ½ ст.л .;
- масло рослинне – 75 мл;
- оцет – 100 мл;
- часник – 1 головка.
Як маринувати огірки шматочками в банках на зиму
Щоб закрити таку заготовку спочатку потрібно підготувати огірки і компоненти маринаду.
Огірки добре вимити і висушити.
Часнику взяти потрібно, приблизно, стільки, щоб в порізаному вигляді його обсяг дорівнював столовій ложці.
У огірків відрізати кінчики і кожен огірок порізати уздовж на 4 частини. Якщо огірки великі, то ріжемо на більше частин.
Скласти підготовлені огірки в ємність великого об’єму.
Почистити і дрібно порізати часник.
Додати часник до огірків.
Підготувати маринад: змішати оцет, сіль, перець, цукор і рослинну олію.
Маринад добре перемішати так, щоб цукор розчинився.
Влити маринад в огірки і добре перемішати.
Ємність з огірками залишити в спокої на 3 години. За цей час утворюється достатня кількість огіркового соку.
За цей час можна помити і простерилізувати банки.
Через 3 години розкласти нарізані шматочками огірочки по стерильним банкам якомога щільніше.
Залити банки часниковим маринадом до самого верху, накрити кришками і поставити стерилізувати на 10 хвилин.
Після цього зготовки з огірочками в часниковому маринаді потрібно просто закатати.
Відкривши взимку, ви зрозумієте яку смакоту закатали – не зможете відірватися від банки, поки не побачите дна. Смачного!