Огірки мариновані часточками з стерилізацією

Огірки мариновані часточками за цим рецептом почала готувати два роки тому, після першої проби в гостях. Зараз закриваю огірочки на зиму, в основному, тільки четвертинками, за цим рецептом. У моїй родині вони розходяться на ура.

Цільними маринуємо огірки вже дуже мало. Всього пару баночок на сезон, щоб було на салат “Олів’є”. Рецепт з покроково зробленими фото розповість і покаже всім бажаючим знайти новий спосіб консервації як зробити таку заготовку. Зауважу, що цей рецепт гарний тим, що можна брати плоди різної величини, але, звичайно ж, бажано середні.

Для консервування нам буде потрібно:

  • 4 кг огірків;
  • 1 склянка цукру;
  • 100 грам оцту;
  • 1 стакан соняшникової олії;
  • 2 столові ложки солі;
  • 3 головки часнику;
  • лавровий лист;
  • мелений чорний перець.

Як маринувати огірки часточками

Ретельно миємо плоди і ріжемо їх на 4 частини.

Огірки мариновані часточками зі стерилізацією

Отримуємо з одного огірочка – 4 часточки. Складаємо їх в зручну миску і додаємо 1 склянку цукру, 1 склянку олії, 100 грам оцту, 2 столові ложки солі, лавровий лист, мелений чорний перець. Беремо часник і натираємо його на крупній тертці. Ретельно все перемішуємо з огірками і залишаємо так на цілу ніч.

Огірки мариновані часточками зі стерилізацією

Вранці укладаємо по банках. Укладаємо і трамбуємо їх без фанатизму, але так, щоб побільше влізло.

Потім, беремо каструлю і ставимо огірки мариновані часточками стерилізуватись на 15-20 хвилин з моменту закипання. Закочуємо. Ось так все робиться швидко і смачно.

Огірки мариновані часточками зі стерилізацією

З 4 кг огірків виходить 9 півлітрових банок.

Огірки мариновані часточками зі стерилізацією

Огірки мариновані часточками за цим рецептом – це дуже смачна закуска взимку. Їх можна взимку і просто так поїсти, і з смаженою картоплею, і під міцні напої йдуть чудово. Ставимо банки в льох, але думаю, що вони там довго не затримаються. ?