Огірки консервовані на зиму без оцту і стерилізації – подвійна заливка.

Цей рецепт консервованих огірків без оцту і стерилізації, в якому використовується подвійна заливка, сподобається багатьом господиням. Смачні огірочки підійдуть взимку і в салат, і хоч з яким гарніром. Заготовки з огірків, де консервантом є тільки сіль, вживати дуже здорово і корисно.

Як консервувати огірки смачно і корисно методом подвійної заливки.

молоді огірки

Відбираємо однакові невеликі молоді огірки, ммиємо і заливаємо водою на період 4-6 годин. Дістаємо з води і знову їх гарненько перемиваємо. На дно 3 л банки розкладаємо: кріп з насінням – 5-6 гілок, можна сухих; по жмені – листя з вишні і з чорної смородини; часник – 2-3 зубчики; чорний перець. Якщо любите, то можна – гіркий перець стручками, листя дуба, гілки естрагону. Зверху запашного листя укладаємо щільно огірки, вертикально або як вийде.

Далі приготування продовжуємо тим, що заливаємо готові банки окропом на 3-5 хв. Після зазначеного часу зливаємо воду і додаємо до неї інгредієнти для розсолу.

На 1 л розсолу потрібно: для 1 л води, 5-10 г цукру, 50 г солі, 5 г лимонної кислоти.

Розсіл кип’ятимо знову і повторно заливаємо банки з вмістом.

Закриваємо стерильними кришками і закатуємо.

Але на цьому консервовані огірки ще не готові. Далі слід перевернути банки, укутати звичайною ковдрою і залишити до наступного дня.

Важливо: банки з кришками кип’ятимо над парою не менше 15хв.

Огірки консервовані на зиму за рецептом подвійної заливки без оцту і стерилізації бажано переважно зберігати в підвалі, але можна і в типовій коморі, в багатоповерховому будинку.