Обліпиха протерта з цукром і яблука – вдалий рецепт домашньої заготовки на зиму. Адже стиглі соковиті яблучка і дозріла ягода обліпихи дуже добре доповнюють одне – одного за смаком. Смачне асорті, приготовлене за таким простим рецептом, поповнить вітамінний запас Вашого організму холодною зимою.
Інгредієнти: Обліпиха, Цукор, Яблука
Що нам знадобиться для приготування цього домашнього рецепта:
- Плоди обліпихи – 1кг.
- Вода – 1 склянка.
- Цукор – 500 г.
- Протерті яблука – 0,250 – 0,400 грам на 1 кг обліпихового пюре
Обліпихову ягоду потрібно перебрати від розірваної і зіпсованої і перемити в холодній воді.
Після миття ягоду потрібно обсушити, висипавши її тонким шаром на решето і давши обсохнути.
Потім, перетремо через сито з харчової нержавійки, щоб відійшло непотрібне нам обліпихове насіння.
У перетерте пюре додаємо цукор.
Яблука, для приготування заготовки, краще взяти кисло-солодких сортів. Краще якщо вони будуть більш солодкі.
Цілими укладаємо фрукти в каструлю (краще емальовану) і, додавши трохи води, доводимо до кипіння і проварюємо 8 – 15 хв. Час варіння залежить від сорту, ступеня зрілості, розміру і кислотності плодів. Солодкі яблука варяться довше, а з кислинкою будуть готові швидше.
Розварені гарячі плоди потрібно, як і обліпиху, протерти через сито з нержавіючої сталі або друшляк.
До обліпихового пюре додаємо перетерті яблука та цукор і тепер необхідно ретельно перемішати протерті фрукти і ягоди.
Отриману масу нагріти до температури 70 градусів і тут же розфасувати в сухі, гарячі стерильні банки.
Потім, банки необхідно закрити закаточними кришками і пастеризувати в киплячій воді – 0,5 літра – 20 хв., а літрові – 25-30 хв. Після стерилізації банки з обліпихою і яблуками потрібно відразу ж закупорити.
Взимку, обліпиху з цукром і яблуками, буде дуже смачно їсти намазавши на тости або оладки, а можете зробити з неї начинку для млинців або смачний десерт.