Обліпиха протерта з цукром на зиму – рецепт корисної заготовки з обліпихи без варіння.

Загальновідомо те, яку користь приносять нашому організму ягоди обліпихи. Щоб максимально зберегти їх цілющі властивості на зиму застосовують описаний в цьому рецепті спосіб заготівлі обліпихи без варіння. Обліпиха протерта з цукром – максимально ідентична свіжій. Тому, поспішайте приготувати природні ліки і ласощі в одному флаконі.

Все, що нам знадобиться для домашньої заготовки, це обліпиха – 1 кг і цукор – 1-1,5 кг. Кількість цукру в зазначених рамках Ви можете вибирати самостійно, в залежності від того, яку солодкість заготовки хочете отримати.

Як приготувати обліпиху протерту з цукром.

ягоди обліпихи

Вибираємо досить стиглі ягоди. Відібрані ягідки потрібно перебрати, акуратно промити водою, дати стекти водичці повністю.

У каструлю висипте просушену обліпиху, засипте цукром, подрібніть дерев’яним товкачем або блендером до однорідності.

Банки і капронові кришки необхідні для заготовки потрібно простерилізувати.

У них потрібно розлити отриману цілющу суміш.

Зверху засипати тонким шаром з цукру, накрити папером і зверху накрити кришечкою.

Зберігають такі ліки з обліпихи (або ласощі) в сухому прохолодному і темному місці до весни. Завдяки високій концентрації цукру, пюре з обліпихи не замерзає при низькій температурі і не псується.

Обліпиха протерта з цукром і заготовлена без варіння хороша як ліки: від стресів, простудних захворювань, сприяє підвищенню працездатності. Вона просто незамінна якщо потрібно підняти імунітет ослабленому організму після простудних захворювань.