Варення з зелених помідорів чері – це цікавий, смачний і оригінальний рецепт, який сподобається тим, хто хоче побалувати себе та рідних чимось особливим.
Як варити варення з зелених помідорів чері
На 1 кілограм помідорів треба взяти
- води – 300 мілілітрів;
- цукру -1 кілограм.
Варто вибрати гарні, рівні плоди, вимити, обрізати місце плодоніжки.
Далі помідори треба три рази проварити, змінюючи воду. Кожен раз помідори необхідно доводити до кипіння та охолоджувати. Після цього з помідорів треба зняти шкірку та відкинути м’якоть на марлю.
Доки вода стікає, треба готувати сироп. Для цього просто з’єднуємо воду і цукор, добре розмішуємо, а потім варимо в цій суміші помідори, аж доки вони не перетворяться на густе варення. Після цього необхідно додати чайну ложку лимонної цедри та трохи ваніліну для запаху і підкреслення смаку.
Після цього варення розливають по стерилізованим банкам, закручують кришками і ставлять на рушник дном догори до повного охолодження.
Таке незвичне та смачне варення можна додавати в каші, їсти з млинцями і навіть класти в пироги. Спробуйте, вам точно сподобається!