Незвичайне морквяне варення – оригінальний рецепт як приготувати варення з моркви та апельсина.

Варення можна зварити практично з усього. Навіть з моркви. Не вірите? Тоді ось вам рецепт смачного та оригінального морквяного варення з додаванням апельсинів.

Як приготувати варення з моркви з апельсином

Морква жовтого кольору

Треба вибрати солодку та хрумку моркву, тому краще взяти жовту. Вона найбільш підходить під ці характеристики.

Морквину необхідно вимити, почистити та обов’язково вирізати серцевину, бо для варення вона не підходить.

Після цього поріжте моркву тонкими довгими смужками (щоб вони візуально нагадували макарони) та складіть в ємність, залийте водою, поставте на вогонь і варіть, аж доки морква не стане м’якою.

Далі відкиньте на друшляк, аби стекла вода.

Тепер треба зварити сироп. Для цього візьміть 1,5 склянки води та 600 грамів цукру.

Лишилося підготувати апельсини. На 400 грамів готової звареної моркви необхідно брати 100 грамів апельсинових цукатів. Покладіть їх в сироп, який ви вже довели до кипіння, та варіть 30 хвилин. Туди ж покладіть і моркву. За півгодини вона повинна стати напівпрозорою, а сироп має загуснути. Якщо цього не сталося – продовжіть варити, аж доки не досягнете такого результату.

Коли до закінчення варіння лишиться приблизно 5 хвилин – додайте сік одного апельсину. Якщо хочете, то можна витиснути і більше.

Тепер можна розливати варення в банки, закочувати їх та ставити на зберігання в прохолодне місце, наприклад льох, комору або кухонну шафу.

Це варення точно сподобається всім, адже воно дуже солодке, ароматне і смачне.