Натуральний мандариновий сік – як зробити мандариновий сік в домашніх умовах.

Мандаринки нам нагадують про новорічне свято. Тому що найбільше цих фруктів привозять до України саме у перший зимовий місяць. Велике задоволення смакувати плодами сонячного кольору, а ще є прекрасна новина – з мандаринів можна робити домашній сік. У найбільших кількостях його готують жителі країн, де росте цей популярний вид цитрусових. Однак, при бажанні, його можна легко і просто зробити і у нас. Мандариновий сік має високу кількість вітаміну С, має незабутній аромат та густу консистенцію. Природній помарачевий колір вказує на наявність у складі багатьох корисних компонентів.

Для  приготування мандаринового соку в домашніх умовах приготуйте:

  • мандарини стиглі довільної кількості;
  • цукор;
  • воду.

Як зробити мандариновий сік.

мандарини

Ручним способом чи на спеціальному обладнанні вичавіть із плодів сік. Процідіть його через марлю, складену у кілька разів або через дрібне сито.

Свіжовичавлений сік додайте до цукрового сиропу, який щойно закипів. Готуйте його із води 2 частин, та пропорційно 1-ої частини цукру (2:1). Сиропу, треба менше у п’ять разів, чим мандаринового соку. Солодку суміш проваріть всього 3 хвилини.

Підготуйте чисті банки – пів літрові чи однолітрові. Вилийте сік у банки й поставте на стерилізацію. Через 30 хвилин (для літрових банок) виймайте банки та закручуйте щільно кришками. Мандаринова смакота готова чекати зими.

Як краще зберігати натуральний сік з мандаринів? Щоб заготовка не псувалася, перенесіть банки із соком у прохолодне місце – погріб, підвал, льох. Якщо в умовах міської квартири будете зберігати, то вам потрібно швидше його спожити. Та в будь-якому разі, ставте його в темне місце та якомога далі від теплої кухні. Мандариновий напій також не любить прямих сонячних променів.

Цей рецепт приготування соку виявився на диво простим і легким, правда ж? І за його приготування візьмуться навіть початківці кухонної справи.

Нам лише зостається побажати, щоб потрібного об’єму мандаринів у вас було б достатньо, щоб свіженькими ними поласувати та й заготовляти сік у великій кількості. Тепер хай усі друзі та родичі насолоджуються мандариновим раєм, створеним по домашньому рецепту вашими золотими руками.