Натуральний березовий сік заморожений.

Натуральний березовий сік для вживання не в сезон заготівлі можна зберегти не тільки консервуючи в банках, але також і заморозивши його.

Якщо у Вас є велика морозильна камера, то одним з найлегших способів збереження березового соку на зиму, є його заморожування. В цьому випадку втрачається значно менше вітамінів, ніж при консервації.

Свіжий проціджений сік розливають у пластмасові пляшки, з під мінеральної води. Сік не повинен доходити до горлечка ближче ніж на 10 см (при більшій кількості води, пляшку може розірвати) і складаємо в морозильну камеру. Все, заморожений березовий сік, готовий.

Березовий сік заморожений
Фото. Сік берези заморожений

Увага: для напою сік краще заморожувати в таких обсягах, щоб розморозивши його, відразу випити. Розморожений сік з часом втратить свої властивості.

Крім пиття, заморожений березовий сік використовують і в косметичних цілях, для цього його заморожують в спеціальних формочках для заморожування льоду, або в маленьких пакетиках з поліетилену.

Березовий сік заморожений
Фото. Кубики замороженого березового соку