Є безліч рецептів, як консервувати сливи. Запропонований нами рецепт слив у власному соку (без цукру), більше підійде для заготовок у якості подальшого використання для домашніх пирогів, компоту чи киселю. Сливи підготувати не складно: лише розділити на половинки та повитягувати кісточки. Фрукт, заготовлений таким чином, найбільше схожий на свіжий, який ви щойно зірвали з дерева.
Інгредієнти: Сливи
А тепер ознайомтеся з покроковою інструкцією, як консервувати сливи половинками.
Сливи беріть такого сорту, щоб легко можна було б прибирати із них кісточки – колір та форма значення не мають. Також зверніть увагу на те, щоб вони не були занадто перестиглими, а половинки добре тримали сік у собі.
Усю кількість слив, що ви взяли, переполовиньте та повідкидайте кісточки.
У стерилізовані банки половинки щільно вкладіть шкіркою до верха, м’якотою вниз.
Кожну заповнену банку без доливання рідини чи досипання цукру ставте у каструлю для подальшої стерилізації. На усі ємкості покладіть кришки та налийте води до позначки приблизно, як до третини висоти тари. Час стерилізації банок зі сливами від моменту закипання залежить від обсягу: якщо літрові, прокип’ятіть 15 хвилин, а півторалітрові – 25 хвилин). Після цього банки можна закрутити спеціальною машинкою, яка є у кожної господині.
Як бачите, ви досить просто отримали сливи у консервованому вигляді без цукру у власному соку. Заготовлені за цим рецептом, сливові половинки, зберігайте до весни при кімнатній температурі.
Ідея для творчих панянок: при відборі тари, вибирайте гарні, ошатні баночки. І у вас не буде проблем з пошуком подарунку, коли будете іти в гості. Такий десерт бажає отримати кожен – дорослий чи маленька дівчинка й хлопчик. Та найголовніше у цьому домашньому рецепті заготовок фруктів, що такі сливи менш калорійні, чим у варенні, та мають великий процент збережених корисних компонентів.