Натуральні консервовані персики половинками без цукру – рецепт смачної домашньої заготовки на зиму.

Консервовані персики без цукру за цим рецептом зможе заготовити на зиму навіть не досвідчена господиня. Адже це такий фрукт, який смачний сам по собі і не потребує ніяких доповнень. Таку смачну і корисну заготовку можна закатати на зиму прямо на дачі, не маючи навіть цукру під рукою.

Розповімо покроково, як відбувається консервування персиків половинками.

персики

Фрукти потрібно впорядкувати за деякими критеріями:

  • ступінь зрілості (щоб при закатці не вийшло, що частина персиків в банці цілі, а частина переварилася і розм’якла);
  • забарвлення (красивіше виглядають в банці фрукти приблизно однакового кольору).

Відсортовані за такими критеріями плоди персиків потрібно помити, очистити від хвостиків, розрізати персик по борозенці навпіл і видалити з плоду кісточку.

Утворені половинки персиків потрібно укласти в стерильні банки і залити до верху крутим окропом.

Банки встановлюємо в каструлю з підігрітою водою (55-60 град.), Дно якої вистелено х/б серветкою (щоб банки не клацнули об дно каструлі і не лопнули при кип’ятінні). Стерилізувати нашу домашню заготовку потрібно на середньому вогні (банки 0,5 літра – 9 хв., 1 літр.- 10 хв.).

Після стерилізації банки закочуємо,  перевертаємо (ставимо на кришки) і швиденько вкутуємо наші домашні заготовки (в будь-яке стареньке покривало) до повного охолодження.

Взимку відкриваємо нашу консервацію і можна її просто їсти, можна робити різні запіканки і пироги, киселі і желе. Такими консервованими персиками можна ласувати навіть діабетикам (адже закочування без цукру).