Натуральна молочна варена ковбаса з курки – рецепт і приготування фаршированої вареної ковбаси в домашніх умовах.

Домашня “Молочна” ковбаса з м’яса курки – це дуже смачно. Звісно ж, на приготування доведеться витратити час, але воно точно того варте.

Для приготування треба взяти наступні інгредієнти:

  • М’ясо курки (тільки м’якоть) – 0,5 кілограма;
  • Відварний язик або шинка варена – 200 грамів;
  • Вершки жирні (20%) – 300 мілілітрів;
  • Білки яєчні (сирі) – з 2-х яєць;

А також наступні спеції:

  • Зіра (кумин) мелена – 0,5 чайної ложки;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Часник – 1 зубок;
  • Паприка (гостра) – 0,5 чайної ложки;
  • Паприка (солодка) – 1 чайної ложки;

Кількість спецій можна міняти в залежності від власних вподобань.

Як зробити варену ковбасу в домашніх умовах

Варена ковбаса Молочна

Ця ковбаска вийде набагато смачнішою, ніж в магазині.

Відділіть кістки з сирого м’яса курки, а потім подрібніть м’якіть.

Є кілька способів подрібнення:

  • перемолоти в блендері зі спеціями та яєчними білками і вершками;
  • перекрутити двічі в м’ясорубці, а потім вмішати в фарш інші інгредієнти;
  • спочатку замаринувати м’ясо, потім злити маринад і подрібнити одним з вище перерахованих способів.

Врешті має вийти ніжна маса, що не прилипає до рук.

Порада № 1: Вершки додавайте потроху – так ви відрегулюєте густоту маси.

Далі приготуйте начинку. Також є декілька варіантів:

  • порізати шинку кубиками 5 на 5 міліметрів та перемішати з фаршем;
  • замість шинки або разом з шинкою подрібнити твердий сир і болгарський перець (варто брати різні кольори);
  • додати трохи паприки червоного і зеленого кольору, порізаної кубиками (це буде ковбаса по-аргентинськи).

Порада№2: Якщо ви робите з грудок, пам’ятайте що в них нема природного желатину, тому ковбаса вийде дуже ніжною і її тяжко буде різати тоненькими скибками.

Щоб ковбасу було краще різати, візьміть чайну ложку желатину, змішайте з 150-ма грамами вершків, лишіть набухати 50-60 хвилин. Потім нагрійте масу, постійно помішуючи, щоб желатин повністю розчинився. Але ні в якому разі не доводьте до кипіння.

Остудіть масу і додайте її в фарш.

Також можна використати крохмаль, поклавши в масу 1 столову ложку. Але він зіпсує смак ковбаси.

Далі прийшов час формувати ковбасу. До речі, для цього не знадобляться кишки, що теж є плюсом.

Візьміть пекарський папір, відріжте шматок потрібного розміру, викладіть на нього фарш. Далі сформуйте батон, заверніть його пергаментом, як  рулет, а кінці добре закрутіть.

Зверху обгорніть його харчовою плівкою. Робіть мінімум 5 шарів. Краї занурте в збитий білок, аби під час варіння вода не попала під плівку. В кінці підготовки перев’яжіть майбутню ковбасу кулінарним шпагатом в двох-трьох місцях.

Наберіть багато води, закип’ятить і варіть ковбасу під кришкою 30-40 хвилин.

Також можна робити ковбасу на пару. Для цього покладіть її на решітку встановлену над каструлькою з киплячою водою та готуйте 45-60 хвилин.

Порада № 3: Ковбасу можна робити не тільки з курятини. Просто час варіння буде змінюватися:

  • з печінки – 20-25 хвилин;
  • з риби – 25-30 хвилин;
  • з іншого м’яса – 60-120 хвилин (в залежності від товщини батона).

Див також: докторська ковбаса в домашніх мовах.

Порада №4: Щоб трохи підфарбувати ковбасу, можна скористатися натуральними барвниками. Якщо в неї додати трохи шпинату – ковбаса стане зеленою, моркви чи буряка – оранжевою або рожевою.

Така ковбаса чудово смакує на бутербродах та в салатах.

Відео присвячене приготуванню молочної ковбаси:

А це рецепт вареної домашньої ковбаси з курки: