Коли починаються холоди, на городі залишається ще багато зелених помідорів. Достигнути вони вже не встигнуть, тому що на носі морози. Ну не викидати ж їх? Звичайно, ні. Із зелених томатів можна приготувати смачний салат, хорошу заготовку до зимового столу.
Інгредієнти: Гіркий перець, Зелені помідори, Кріп, Лавровий лист, Оцет, Сіль, Солодкий перець, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Для приготування заготовки візьмемо:
- часник 2 головки,
- зелені помідори 5 кг,
- гострий перець 2 шт.,
- великий пучок кропу 1 шт.,
- лавровий лист 1 шт. на банку,
- солодкий перець 7-8 шт.,
- перець горошком 4-5 шт. на банку.
Для маринаду потрібно:
- вода – 2 л,
- сіль – 100 гр,
- цукор – 3/4 склянки,
- оцет (9%) – 3 столових ложки.
Як зробити салат із зелених помідорів
Кріп подрібнити. Якщо свіжого кропу немає під рукою, то можна взяти сушений. Часник очистити і подрібнити. Два види перців нарізати маленькими шматочками.
Змішати з часником і кропом.
Помідори ріжемо дольками на 4-6 частин, дивлячись наскільки великий попадеться плід.
На дно літрової банки відправляємо лист лавра і горошини перцю.
Потім, укладаємо шарами часточки помідорів, чергуючи їх з сумішшю перців, кропу і часнику.
Для приготування маринаду, потрібно закип’ятити 2 л води. В окріп всипаємо сіль, цукор і оцет. Помішуємо до розчинення цукру і солі.
Заливаємо киплячий маринад в банки з заготовкою і стерилізуємо протягом 20 хвилин.
Після цього, залишається просто закатати кришками, накрити ковдрою і дати охолонути.
Тепер ви знаєте, як можна швидко і просто приготувати найсмачніший салат із зелених помідорів на зиму. Домашні оцінять таку заготовку на ура. Салат має приємну гостроту і дуже ароматний. Він буде чудовою закускою до основних страв.