Це дуже смачний рецепт маринованих помідорів. Він простий та не потребує багато часу.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Лавровий лист, Оцет, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Отже, щоб розрахувати кількість маринаду, треба визначити, скільки банок ви збираєтеся зробити. Тому спочатку розкладіть помідори в банки і порахуйте їх. Беріть літрові бо розрахунок маринаду іде саме по тарі такого об’єму.
На одну банку треба взяти:
- сіль – ¼ склянки;
- цукровий пісок – ¼ склянки;
- лавровий лист – 1 штука;
- чорний перець горошком – 4 штуки;
- палички гвоздики – 3-4 штуки;
- оцет 9% – 20 мілілітрів.
Також в кожну банку необхідно покласти 1 зубчик часнику.
Як приготувати смачні мариновані помідори на зиму
Треба вибирати тільки міцні помідори без всіляких ушкоджень.
Видаліть в них плодоніжки та вкладіть в банки. Плоди повинні лежати досить щільно, але не стискатися.
Важливо! Банки стерилізувати не треба.
Далі підготуйте всі інгредієнти для маринаду.
Закип’ятить воду, вилийте її в банки з помідорами, прикрийте кришками та лишіть на 15 хвилин.
Потім воду злийте в каструлю, а в банки розкладіть часник.
До речі, якщо любите гострі страви, то можете класти більше, ніж по одному зубчику часнику.
Закип’ятить воду, яку злили з банок та покладіть в неї спеції, цукор, сіль, оцет.
Маринад повинен кипіти 10 хвилин, а потім зразу ж треба залити ним банки з помідорами.
Лишилося закатати банки і поставити в холодне місце. Перевертати їх догори дном та чекати охолодження немає потреби. Такі помідори зберігаються не більше 6-ти місяців. Але, думаємо, це не стане проблемою, адже ці смачні заготовки ви з’їсте набагато швидше.