Найсмачніша грибна ікра з лисичок на зиму

Найсмачніша грибна ікра з лисичок на зиму

Смачна грибна ікра з лисичок щороку готується в нашій родині за цим рецептом вже багато-багато років. Так приємно вранці на сніданок з’їсти бутерброд з такою гарною золотистою заготовкою. Крім вживання у повсякденному меню, цей делікатес може зайняти гідне місце і на святковому столі. Якщо і ви любите грибну ікру та красиві руденькі гриби лисички, то скориставшись моїм рецептом з покроково зробленими фото зможете заготовити її на зиму.

Як приготувати грибну ікру з лисичок

Нам знадобиться 1 кілограм почищених лисичок. Промиваємо гриби під струменем води від піску, пилу і листя. Відкидаємо їх на сито, щоб позбутися зайвої рідини. Деякі, перед приготуванням, радять відварити гриби. Я вважаю за краще пропускати цей етап, бо за той час, поки ми будемо тушкувати гриби, вони і так встигнуть пройти достатню термічну обробку.

Грибна ікра з лисичок

Далі, пропускаємо промиті гриби крізь м’ясорубку з найдрібнішими отворами.

Грибна ікра з лисичок

Викладаємо помолоті лисички на сковороду з товстими стінками. Можна для цих цілей використати сотейник або товстостінну каструлю.

Грибна ікра з лисичок

Додаємо рослинну олію без запаху (50 мілілітрів) та перемішуємо. Тепер, закриваємо сковороду кришкою, встановлюємо найменший вогонь і залишаємо тушкуватися, періодично помішуючи.

Грибна ікра з лисичок

Крім олії додавати нічого не потрібно. Води в грибах і так вистачить. Тушкування лисичок триватиме 50 хвилин.

Поки лисички тушкуються, займемося цибулею і морквою. 300 грам цибулі (приблизно дві великі цибулини) наріжемо кубиками. Моркву (300 грам) натираємо на крупній терці.

Грибна ікра з лисичок

В іншу сковороду наливаємо ще 50 мілілітрів олії і починаємо обсмажувати овочі.

Грибна ікра з лисичок

Процес цей досить тривалий, бо нам треба домогтися злегка золотистого кольору, а не просто потушкувати овочі. Наше завдання на цьому етапі стежити, щоб нічого не пригоріло.

Лисички готові, значить, саме час додати до них підсмажені овочі. Додамо сіль (1 чайну ложку з гіркою) і перемішуємо все.

Грибна ікра з лисичок

Спробуйте грибну ікру, можливо, потрібно буде ще досолити на ваш смак. Залишилося дати час ікрі з лисичок насититися ароматами спецій та жарених овочів. Для цього, потримаємо ікру на вогні ще 20 хвилин.

Після цього, можна розкладати заготовку по гарячим стерильним банкам і закручувати.

Грибна ікра з лисичок

Грибна ікра з лисичок дуже поживна і смачна. Зберігати банки краще в холодильнику і не дуже тривалий час. У нашій родині заготовки з «золотою» ікрою з лисичок зникають в першу чергу.