У всі часи на застіллях до м’яса подавалися гострі соуси. Особливе місце серед них зайняла аджика – абхазька пекуча приправа. Її гострий пікантний смак не залишить байдужим жодного гурмана. Пропоную свій перевірений рецепт. Назву ми йому дали відповідну – Полум’яний привіт.
Інгредієнти: Болгарський перець, Помідори, Сіль, Часник
Приготована на зиму домашня аджика буде не тільки найсмачніша, але і сама пекуча. Ще одна перевага рецепта в тому, що готується заготовка без оцту. Дізнатися, чи сподобається вам смак цього варіанту томатного соусу з перцем зможете, зробивши заготовку за рецептом з покроково зробленими фото.
Отже, нам знадобиться:
- 3 кілограми помідорів;
- 1 кілограм болгарського перцю;
- 200 грам часнику;
- 2 столові ложки солі.
Як приготувати домашню аджику пекучу
Томати і перець промиваємо, перець чистимо, зрізаємо плодоніжки на кожному томаті, чистимо часник. Потім всі овочі крім часнику пропускаємо коізь м’ясорубку.
Ставимо суміш з помідорів і перцю на вогонь, додаємо сіль і варимо 15 хвилин. Перед закінченням варіння кладемо пропущений через чеснокодавку часник. Домашня аджика повинна покипіти ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
Розливаємо готову аджику в заздалегідь простерилізовані над парою банки.
Закочує прокип’яченими залізними кришками.
Перевертаємо догори дном і укутуємо в теплий плед до охолодження.
Пекуча домашня аджика Полум’яний привіт готова до зберігання.
Даний рецепт порадує будь-яку господарку, так як на його приготування потрібно мінімум часу та інгредієнтів, а результат просто чудовий. Цю гостру приправу можна подавати з пельменями, мантами, варениками з картоплею, овочами, макаронами, рисом і навіть з гречкою. Будь-якій страві, така домашня аджика додасть новий неповторний відтінок. Смачного!