Пропонуємо приготувати не простий, а секретний рецепт варення, краще варення з чорної смородини тому, що зварені ягоди тримають форму, стають соковитими та м’якими, не дивлячись на від природи грубу шкірку.
Інгредієнти: Вода, Цукор, Чорна смородина
Для приготування сиропу в 200 г води додають 1,5 кг цукру.
Розрахунок зроблений для приготування 1 кг ягід.
Як правильно варити варення з чорної смородини на зиму в домашніх умовах.
Варка варення починається з того, що плоди ретельно очищають від сухого листя, плодоніжок і іншого сміття.
Для того щоб розм’якшити щільну, товсту шкірку смородини і уникнути зморщених і жорстких ягід в варенні, рекомендується попередньо прокип’ятити їх у воді (3 хв) і дати охолонути разом з водою. Краще цю процедуру зробити ввечері, а варення доварити вже вранці.
Тільки після такої процедури ягоди смородини додають в кип’ячий сироп і кип’ятять 8 хвилин. Під час кипіння слід постійно знімати піну, стежити, щоб не пригорів цукор.
Гаряче смородинове варення розлити в стерильні банки. Закатати. Краще зберігання варення буде при t не більш 15 ° С в темному місці.
Тепер ви знаєте секрет як правильно варити варення з чорної смородини, щоб ягоди стали м’яким і соковитими. Це найкраще варення з чорної смородини можна використовувати як десерт, добавку або смачну начинку для пиріжків та іншої випічки. Крім того, смородинове варення є незамінним лікарським засобом при застудах, хворобах шлунку і недокрів’ї.