Начинка з яблук для пирогів або швидке яблучне варення п’ятихвилинка на зиму.

Осінь багата і різноманітна своїми дарами, а аромат яблучних пирогів – візитна картка цього часу року. Пропонуємо заготовити яблучну начинку про запас, а заодно і дізнатися як варити варення з яблук всього за п’ять хвилин. Таке швидке варення так і називається – п’ятихвилинка.

Як зробити начинку … або як варити варення з яблук … Як правильно? Все переплуталося. Ну бачите який рецепт.))) Не біда, зараз розберемося.

яблука

Для приготування нам знадобляться тільки яблука і цукор. Яблук беремо один кілограм, а цукру 100 грамів для кисло-солодких яблук або 200 грамів для кислих. Таким чином, на кожен кілограм плодів витратиться не більш склянки цукру.

Приготування починається з того, що ретельно промиваємо яблука, знімаємо з них шкірку, видаляємо серцевину, а м’якоть нарізаємо часточками.

Підготовлені яблука засипаємо цукром і укладаємо в каструлю, яку ставимо на вогонь, поки вміст не нагріється приблизно до 85 градусів. У процесі приготування вміст каструлі потрібно постійно помішувати, краще дерев’яною ложкою.

Після чого витримуємо нашу яблучну начинку – варення ще хвилин 5 і тут же розкладаємо в заздалегідь простерилізовані гарячі банки. Наповнюйте ємність по самі вінця, не залишайте порожнього місця.

Як тільки банка заповнена, закочуємо її і перевертаємо догори дном.

Зроблене в домашніх умовах яблучне варення слід зберігати в прохолодному темному місці.

Таке швидке варення з яблук максимально зберігає наявні в плодах вітаміни і тепер Ви цілий рік можете радувати близьких пирогами, млинцями, оладками з яблуками або просто попивати чай вприкуску з солодким, смачним і корисним яблучним варенням.