Молоді малосольні кабачки і огірки: простий, швидкий і оригінальний рецепт закуски з малосольних огірків, сухий посол.

Малосольні огірочки – це дуже смачно. Вони будуть ідеальною закускою на будь-якому столі. Тому пропонуємо вам простий рецепт соління.

До речі, цей вид засолювання – сухий.

Для приготування треба взяти:

  • 1 кілограм огірків;
  • 1 кілограм кабачків;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • 3-5 листочків вишні і смородини;
  • 2 листи хрону;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 чайну ложку цукру;
  • 3 столові ложки солі.

Як зробити малосольні огірки з кабачками швидко і смачно

Молоді малосольні кабачки і огірки

Виберіть яскраві, гарні, свіжі невеличкі огірочки без пошкоджень. Помийте їх, обсушіть і обріжте хвостики. Альтернативою миття є замочування в воді на пару годин.

Далі візьміть молоді кабачки, в яких ще не сформувалося багато насіння, також помийте, почистіть і поріжте кружальцями товщиною 1 сантиметр.

Далі складіть всі овочі в якусь ємність. Це може бути банка, каструля, або, навіть, пакет.

Туди ж треба додати дрібно порізаний часник, попередньо помиті, висушені та подрібнені листочки смородини, вишні, хрону і кропу (можна з парасольками).

Далі необхідно досипати сіль і цукор.

Тепер треба закрити ємність та добре потрусити, аби всі інгредієнти гарно перемішалися.

Поставте їх на 1 годину в тепло, а потім на 2-3 – в холодильник. Після цього закуску вже можна їсти.

Зберігати огірочки треба в холодильнику, аби вони не забродили. Цю закуску можна подавати з різними стравами. Дехто заправляє її олією, але можна обійтися і без цього.