Мочений виноград з гірчицею на зиму – смачний рецепт моченого винограду в банках.

Цей старовинний рецепт заготовки моченого винограду дає можливість заготовити виноград на зиму без теплової обробки і, тому, зберегти в ньому більшість корисних речовин. Такий смачний виноград просто незрівнянний як легкий десерт, а також просто незамінний при приготуванні та оздобленні зимових салатів і легких закусок.

Як мочити виноград з гірчицею на зиму.

Виноград

Для приготування винограду підійдуть тільки дуже міцні не пошкоджені кисло-солодкі ягоди.

Потрібно відібрати 10 кг великих ягід, ретельно обмити їх в холодній проточній воді і укласти в приготовані банки.

Далі, готуємо заливку для винограду. Для цього розчиняємо 50 г солі, 50 г порошку гірчиці і 150 г цукру в 5 літрах води.

Відібрані виноградинки накриваємо чистою натуральною тканиною, на яку ставимо дерев’яний круг, а зверху на нього ставимо гніт, стежачи за тим, щоб ягоди не потріскалися.

Потім, заливаємо ягоди винограду підготовленою заливкою і залишаємо їх у теплі на 3-5 днів.

Після цього, банки з виноградом необхідно прибрати з тепла в прохолодне місце. Приблизно тижнів через три мочений виноград вже можна пробувати.

Зберігати приготовлений таким способом виноград необхідно закривши пластмасовими кришками на холоді, щоб не зіпсувався його смак, і ягоди не прокисли.

Приготований за таким рецептом мочений виноград має приємний кисло-солодкий смак і оригінальний аромат. Розсіл, в якому мочиться виноград, також, корисно випити. Це не важко зробити, тим більше, що з нього виходить смачний освіжаючий прозорий кисло-солодкий напій.