Мочені яблука в домашніх умовах – перевірений рецепт як приготувати мочені яблука на зиму.

Це простий і смачний рецепт мочених яблук, які виходять хрумкими та твердими.

Для приготування треба взяти міцні кислі яблучка без будь-яких пошкоджень.

А для розсолу знадобляться наступні інгредієнти:

  • вода – 10 літрів;
  • цукровий пісок – 300 грамів;
  •  сіль – 150 грамів;
  • солодове сусло.

Останній інгредієнт для багатьох здається чимось незрозумілим і складним. Але насправді солодове сусло легко робиться. Треба просто взяти 100 грамів солоду, змішати з 1 літром води, закип’ятити, лишити настоюватися потягом доби та додати в розсіл.

До речі, солод можна замінити житнім борошном або сухим квасом. Знадобиться також всього 100 грамів речовини.

Аби зробити яблука більш ароматними, можна замінити частину цукру медом, беручи 120 грамів меду замість 100 грамів цукру.

Для замочування можна використовувати скляні банки, але найкраще для цієї процедури підійдуть дерев’яні бочки. Їх пропарюють та застеляють дрібно порізаною соломою, попередньо облитою окропом. Замість соломи можна використовувати листя чорної смородини або вишні.

Як приготувати мочені яблука на зиму в бочці

Як приготувати мочені яблука на зиму в бочці.

Треба викласти яблука в бочку, кожен шар перекладаючи соломою, або листям плодових дерев. Останній шар повинен бути обов’язково з листя.

Далі залийте яблука розсолом і лишіть при кімнатній температурі на 8-10 діб аби яблука забродили.

З ємності час від часу буде підійматися піна, але не лякайтеся – це нормальний процес. Коли вона зникне, долийте ємності розсолом і закрийте бочки целофаном, змоченим в спирті, та обмотайте мотузкою. А банки – просто закатайте.

Далі переставте яблука в приміщення, де температура становить від +6 до +15 градусів за Цельсієм.

мочені яблука

Лишіть яблука ще на місяць і потім можете подавати їх до столу. Це смачна і цікава закуска, яка точно сподобається вашим рідним.