Мочені яблука і патисони в банках або бочці – рецепт приготування мочених яблук з патисонами на зиму.

Мочені яблука для багатьох – найсмачніші ласощі. Приготування їх на зиму не забирає багато часу і сил. Якщо Ви ще не знаєте як мочити яблука на зиму, та ще й разом з патиссонами, то цей рецепт для Вас.

І так, як приготувати мочені яблука з ПАТИСОНАМИ.

патисони

Перш за все нам знадобляться, бажано невеликі за розміром, головні фігуранти нашого рецепта – патисони та яблука.

Попередньо їх треба обов’язково помити.

Потім укладаємо їх разом в скляний посуд, можна бочку, для смаку додаємо листя вишні, лимонника і чорної смородини. Все це заливаємо розсолом до самого краю і укладаємо зверху прес.

Яблука з патисонами повинні перебувати під гнітом.

Ми залишаємо їх на час бродіння в прохолодному місці.

Для розсолу дотримуємося наступної пропорції: на 1 л води – 15 г солі, 30 г цукру і 10 г житнього борошна. Замість цукру можна використовувати мед – так буде навіть краще!

Ось і весь рецепт приготування мочених яблук з патисонами на зиму. Якщо Ви освоїте як мочити правильно, то впевнена, що Ваших домашніх тоді за вуха буде не можливо від бочки відірвати.