Мочені яблука для багатьох – найсмачніші ласощі. Приготування їх на зиму не забирає багато часу і сил. Якщо Ви ще не знаєте як мочити яблука на зиму, та ще й разом з патиссонами, то цей рецепт для Вас.
Інгредієнти: Житнє борошно, Листя вишні, Листя лимонника, Листя чорної смородини, Патисони, Сіль, Цукор, Яблука
І так, як приготувати мочені яблука з ПАТИСОНАМИ.
Перш за все нам знадобляться, бажано невеликі за розміром, головні фігуранти нашого рецепта – патисони та яблука.
Попередньо їх треба обов’язково помити.
Потім укладаємо їх разом в скляний посуд, можна бочку, для смаку додаємо листя вишні, лимонника і чорної смородини. Все це заливаємо розсолом до самого краю і укладаємо зверху прес.
Яблука з патисонами повинні перебувати під гнітом.
Ми залишаємо їх на час бродіння в прохолодному місці.
Для розсолу дотримуємося наступної пропорції: на 1 л води – 15 г солі, 30 г цукру і 10 г житнього борошна. Замість цукру можна використовувати мед – так буде навіть краще!
Ось і весь рецепт приготування мочених яблук з патисонами на зиму. Якщо Ви освоїте як мочити правильно, то впевнена, що Ваших домашніх тоді за вуха буде не можливо від бочки відірвати.