Мочена журавлина на зиму або простий рецепт, як зробити заготовки з журавлини без варіння.

Журавлина – відома у нас ягідка, яку ви бачите на ринках або у квашеній капусті. Вона має корисні антиоксиданти та вживається для запобігання простудних захворювань або для зняття жару. Мочена журавлина – часта гостя на українських столах як у свята, так і у будні. Все, що треба для рецепта – чиста вода та плоди журавлини. Вам її навіть не потрібно кип’ятити, або ж додавати якісь спеції. Ось так, із мінімумом зусиль ягоди, збережуть усі вітаміни й кожен з вашої родини буде тепло вдячний вам за піклування про його дорогоцінне здоров’я.

Як зробити мочену журавлину в домашніх умовах.

журавлина

Гарна якість заготовки забезпечується чистими умовами та чистою сировиною, тому слідкуйте за цим уважніше.

Журавлину кілька разів промийте через друшляк у проточній воді, повідкидайте гілочки, травинки чи інший непотрібний бруд.

Для заготовлення журавлини вам треба скористатися дерев’яною діжкою. Її треба гарно вимити із харчовою содою, обдати кропом. Так само обробіть кружок-кришку. Ягідки мають кваситися в ідеально чистій ємності без слідів грибкових мікроорганізмів.

Воду теж для заквашування візьміть чисту джерельну. Якщо такої нема, то звичайну воду, яка у вас є, відфільтруйте.

Потім увесь об’єм перемитої журавлини висипайте у тару для заготовлювання. Залийте водою зверху, та накрийте ягоди дерев’яним кружком.

Тепер бочка із моченою журавлиною повинна стояти у прохолодному й сухому місці. Час від часу ви повинні провітрювати це приміщення. Витримайте журавлину місяць, а потім уже можна куштувати й подавати до різних страв.

Як ви зрозуміли, це рецепт може називатися “замочування журавлини простіше простого”. Головне, дотримуйтеся чистоти у цьому процесі. Мочена журавлина зберігається у діжці до 1-го року. Смак та поживна цінність при цьому залишаються на високому рівні. Мабуть, увесь секрет такого тривалого зберігання у цій унікальній ягоді.