Мед з кульбаб – в чому користь? Простий рецепт як зробити мед з кульбаб.

Кульбабки з давніх часів активно використовуються у народній медицині. Тямущі фітотерапевти рекомендують вживати їх у різних формах переробки для зміцнення організму. Пропонуємо вам приготувати мед з кульбаб в домашніх умовах. Рецепт простий, а смак і головне, цілющі властивості, замінять вам багато ліків під час застуд та хронічних захворювань. Пропонуємо два чудових рецепти медової заготовки з кульбаби.

Корисні властивості його настільки великі, що кульбабовий мед допомагає полегшити стан людей із захворюваннями дихальної системи (астма, бронхіт та інші). Крім того, він позитивно впливає на роботу травної, видільної систем, загальний стан організму, шкіру і колір обличчя.

Обидва рецепти – прості за схемою приготування. Кульбабовий мед чудово смакує до чаю, чи можна просто ковтати по 1-2 чайних ложки вранці й запивати теплою водою. Аромат та відтінок літа у банці нагадають про зелену свіжість травня і різнокольорових метеликів, що сідають на бутони цієї квітки. При щоденному споживанні у невеликій кількості ваше тіло буде дуже вдячне за цей десерт з лікувальним ефектом.

Отже, щоб сонячна чарівна квітка дарувала вам тепло у прохолодні дні зими, приготуйте інгредієнти для рецепта №1.

– 1 кг. суцвіть кульбаб,
– 1,5 кг. цукру.

Спочатку треба нарвати суцвіття кульбабок. Важливо, де саме – в чистій місцевості, далеко від загазованих доріг чи промислових виробництв.

Свіжі квіти треба перекрутити через м’ясорубку. Потім у цю суміш додати цукор та залишити настоюватись на 3 доби. Він повинен повністю за цей час розчинитись. А допомогти у цьому можна, інколи обережно перегортаючи цю масу із кульбаби, дерев’яною лопаткою.

Подрібнені квітки у цукровому сиропі тепер треба перекласти у чисту скляну тару. Накрийте звичайними кришками. Переверніть догори дном. На 12 добу банки поставте у звичайну позицію – дном на стіл. Але замість кришки тепер закрийте щільним папером і закріпіть мотузкою, можна гумовою.

Тару зі свіжим медом відправте у холодильник, де він і буде зберігатися кілька місяців.

Рецепт №2 – як приготувати мед з кульбаб.

Цей спосіб заготовки цілющої рослини ще простіший. Для нього треба зірвати лише 100 свіжозрізаних квіток кульбаби. Перекрутіть їх блендером чи на м’ясорубці. Викладіть у гарні баночки й залийте свіжим рідким медом. Найкраще буде акацієвий. Бо він і збирається бджолярами приблизно о тій порі, як і квітнуть кульбабки.

Мед з кульбаб
Фото. Мед з кульбаб

Мед з кульбабою, створений за цим рецептом, ставте на зберігання в прохолодне місце. Не обов’язково у холодильник. Адже мед має у складі речовини із консервуючими властивостями. Ця заготовка має більший вміст лікувальних компонентів, оскільки мед і кульбаба доповнюють одне одного різним хімічним складом. Вживайте такий медовий нектар з кульбабою для зміцнення захисних сил організму та, як профілактичний засіб від багатьох захворювань.

med-iz-odyvanchikov-2
Фото. Кульбабовий мед.

Ви мабуть думали, що мед з кульбаби треба варити? Ні, способи заготовлювання набагато простіші. Такий фітотерапевтичний засіб слід приймати, як дорослим, так і дітям. Протипоказання лише для людей з алергічною реакцією на мед. Усім іншим ми рекомендуємо приймати мед  з кульбаб постійно, та – таким чином його заготовлювати кожного року. І будьте здоровими та у гарному настрої завжди!