Не всі господині вміють маринувати огірки в літрових банках. Тому пропоную приготувати їх за оригінальним рецептом. В результаті вийде самостійна пікантна гостра закуска і смачне доповнення до будь-якого гарніру.
Інгредієнти: Гірчиця, Корінь хрону, Кріп, Лавровий лист, Огірки, Оцет, Сіль, Цибуля, Цукор, Чорний перець горошком
Маринування огірків в літрових банках без стерилізації
Для приготування п’ятьох літрових банок маринованих огірків з кисло-солодким смаком знадобляться такі інгредієнти:
- маленькі огірочки – 3 кг;
- цибуля (дрібна) – 200 гр;
- хрін (дрібно нарізаний) – 100 гр;
- гірчичні зерна – 5 гр;
- чорний перець – 15 горошин;
- лавровий лист – 15 листочків;
- зелень та стебла кропу.
Спосіб маринування
Помиті огірочки потрібно викласти в літрову банку шар за шаром, перекладаючи цибулею, хроном, гірчичними зернами, перцем, лавровими листками та кропом.
Приготування маринаду
На 2 літри води треба додати 60 грамів солі та 150 грамів цукру.
Розчин закип’ятити, після чого влити пів літра 9-процентного оцту. Гарячий маринад заливаємо в банки з огірками та накриваємо кришками. Наступного дня маринад з банок слід злити, ще раз закип’ятити та знову наповнити ним посудину з майбутньою кисло-солодкою смакотою.
Після цього їх треба закатати кришками та зберігати в холодному місці. Завдяки методу подвійної заливки кисло-солодкі мариновані огірки мають неповторний смак, так що 5 банок для всієї сім’ї буде замало. Прийдеться повторити приготування декілька раз, щоб рідні могли насолоджуватися оригінальною заготівлею протягом всієї зими.