Маринуємо кавуни в банках з аспірином без стерилізації – покроковий рецепт маринованих кавунів з фото.

Що може бути смачнішим, ніж з’їсти взимку скибку смачного запашного маринованого кавуна? До того ж, ми пропонуємо рецепт приготування заготовки навіть без стерилізації.

До речі, кавуни маринуються без шкірки, тому коли ви відкриєте банку, то зможете зразу ж викласти шматочки на тарілку та їсти.

маринуємо кавун

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • кавун (один великий або два невеликих);
  • цукор – 3 столові ложки або мед – 4 столові ложки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • ацетилсаліцилова кислота (аспірин) – 3 таблетки;
  • хрін – невеличкий корінець;
  • перець гіркий горошок – 2-3 штуки;
  • зерна гірчиці – 1/3 чайної ложки.
  • невеликий стручок гострого перцю;
  • мелені пряні трави: лавровий лист, петрушка, кріп – 1 столова ложка;
  • часник – 1 невелика головка.

Спеції в маринад для кавунів

Ця кількість інгредієнтів розрахована на трилітрову банку.

Як маринувати кавуни в банках на зиму без стерилізації

Спочатку помийте кавун під краном, потім поріжте на скибки та зріжте шкірку. Далі ягоду треба нарізати на такі шматочки, які вільно пройдуть в горлечко. Що ж стосується кісточок, то вам самим вирішувати виймати їх чи ні.

Кавун без шкірки

Далі почистіть часник та поріжте його невеликими шматочками.

Часник нарізаний долкім

Після цього стерилізуйте банку та викладіть на дно прянощі: перець, гірчицю, мелені прянощі і корінець хрону.

Тепер закип’ятіть воду, складіть шматочки в банку та залийте окропом і лишіть кавун в воді на 5 хвилин.

Заготовки кавуна залили окропом

Потім злийте воду назад в каструлю та ще раз закип’ятить.

А доки вода кипить, покладіть в банку часник, цукор, сіль і таблетки аспірину.

Маринуємо кавун з аспірином

Тепер лишилося знову вилити воду в банку та закрутити її кришкою.

Маринування кавунів в банках

Далі просто закрийте банку теплою ковдрою чи рушником і лишіть так, доки вона повністю не вистигне.

Мариновані кавуни в банках без стерилізації.

Ось і все, тепер можна відправляти маринований кавун на зберігання в прохолодне місце. Ми впевнені, що вам та вашим близьким смакуватиме не тільки сам кавунчик, а і маринад.