Що може бути смачнішим, ніж з’їсти взимку скибку смачного запашного маринованого кавуна? До того ж, ми пропонуємо рецепт приготування заготовки навіть без стерилізації.
Інгредієнти: Аспірин, Гірчиця, Зелень петрушки, Кавуни, Кріп, Лавровий лист, Перець гіркий, Сіль, Хрін, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
До речі, кавуни маринуються без шкірки, тому коли ви відкриєте банку, то зможете зразу ж викласти шматочки на тарілку та їсти.
Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:
- кавун (один великий або два невеликих);
- цукор – 3 столові ложки або мед – 4 столові ложки;
- сіль – 1 столова ложка;
- ацетилсаліцилова кислота (аспірин) – 3 таблетки;
- хрін – невеличкий корінець;
- перець гіркий горошок – 2-3 штуки;
- зерна гірчиці – 1/3 чайної ложки.
- невеликий стручок гострого перцю;
- мелені пряні трави: лавровий лист, петрушка, кріп – 1 столова ложка;
- часник – 1 невелика головка.
Ця кількість інгредієнтів розрахована на трилітрову банку.
Як маринувати кавуни в банках на зиму без стерилізації
Спочатку помийте кавун під краном, потім поріжте на скибки та зріжте шкірку. Далі ягоду треба нарізати на такі шматочки, які вільно пройдуть в горлечко. Що ж стосується кісточок, то вам самим вирішувати виймати їх чи ні.
Далі почистіть часник та поріжте його невеликими шматочками.
Після цього стерилізуйте банку та викладіть на дно прянощі: перець, гірчицю, мелені прянощі і корінець хрону.
Тепер закип’ятіть воду, складіть шматочки в банку та залийте окропом і лишіть кавун в воді на 5 хвилин.
Потім злийте воду назад в каструлю та ще раз закип’ятить.
А доки вода кипить, покладіть в банку часник, цукор, сіль і таблетки аспірину.
Тепер лишилося знову вилити воду в банку та закрутити її кришкою.
Далі просто закрийте банку теплою ковдрою чи рушником і лишіть так, доки вона повністю не вистигне.
Ось і все, тепер можна відправляти маринований кавун на зберігання в прохолодне місце. Ми впевнені, що вам та вашим близьким смакуватиме не тільки сам кавунчик, а і маринад.