Маринований перець - рецепт на зиму: заготовка - "Болгарський солодкий перець"

Маринований перець – рецепт на зиму: заготовка – “Болгарський солодкий перець”

Така заготовка на зиму, як маринований перець – це рецепт, який повинен бути в арсеналі кожної господині, нарівні з лечо, кабачкової ікрою, баклажанами з часником або солоними хрусткими огірочками. Адже всі ці смачні і прості заготовки на зиму дуже знадобляться в кожному будинку в період холодів і морозів.

Так ось, щоб заготовка болгарського перцю на зиму вдалася на славу, нам буде потрібно:

  • почищений болгарський перець – 1,5 кг,
  • перець гіркий – за смаком (можна і без нього),
  • цибуля і часник – за смаком (можна і без них).

Для приготування маринаду буде потрібно:

  • вода – 700 мл,
  • оцет 9% – 120 мл,
  • соняшникова олія – 2/3 склянки,
  • цукор – 5 столових ложок,
  • сіль – 1 столова ложка, але обов’язково з гіркою,
  • гвоздика – 5 шт,
  • коріандр горошком – 2 чайних ложки.

Заготівля на зиму солодкого перцю або як приготувати маринований перець. Опишемо рецепт приготування покроково.

Болгарський перець, часник і цибулю (якщо їх беремо) миємо, чистимо і нарізаємо. Болгарський солодкий перець – на 4-6 частин,

marinovannyj-perec2

цибулю – великими півкільцями,

marinovannyj-perec4

часник – плоскими пластинками.

marinovannyj-perec5

Тепер, готуємо маринад для нашого перцю.

У киплячу воду додаємо сіль, цукор, оцет і спеції і даємо покипіти хвилин 5.

У киплячий маринад порціями поміщаємо солодкий перець і бланшируємо 5 хвилин.

marinovannyj-perec3

Якщо маринуєте перець з цибулею і часником, то їх бланшируєте тільки 1 хвилину.

Бланширований болгарський перець укладаємо в заздалегідь простерилізовані банки.

Бланшировані цибулю і часник кладемо в кожну банку на свій смак.

Коли банки наповняться до горлечка – заливаємо киплячим маринадом, накриваємо простерилізованими кришками і закочуємо.

Готові банки з перцем перевертаємо догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

marinovannyj-perec6

Все, маринований перець на зиму, за рецептом “Болгарський солодкий перець” – готовий. Пробуйте, і не кажіть, що не пробували! Хай щастить.