Маринований гарбуз на зиму – простий рецепт як маринувати гарбуз з гірчицею.

Маринований гарбуз – моя улюблена, смачна домашня заготовка на зиму. Способів заготівлі гарбуза достатньо багато. Але, хочу описати тут особливо смачний домашній рецепт маринування з гірчицею.

Для заготівлі гарбуза з гірчицею ми візьмемо:

  • гарбуз очищений – 1,25 кг.;
  • оцет винний (через брак можна замінити столовим) – 0,5 літра + 0,5 літра води;
  • сіль – 2 стол. лож.;
  • цукор – 5 стол. лож.;
  • натертий корінь хрону – 2 – 3 стол. лож.;
  • цибуля ріпчаста – 2 середні головки;
  • гірчичний порошок – 15 грам;
  • кріп (парасолька) – 2 шт.

Як правильно маринувати гарбуз.

гарбуз

І так, приготування гарбуза починаємо з того, що «голову» потрібно обчистити від шкірки і порізати на кубики середнього розміру, які потім пересипати кухонною сіллю і залишити пускати сік на ніч.

Вранці винний або столовий оцет розбавити водою і розмішати в цьому розчині цукор, сіль, а потім маринад закип’ятити.

Гарбузові кубики потрібно бланшувати в киплячому маринаді приблизно 4-5 хвилин кожну порцію.

Потім, м’якоть гарбуза потрібно вийняти шумівкою з маринаду і дати стекти зайвій волозі. Бланшованим шматочкам овоча потрібно дати трохи охолонути.

Теплі гарбузове шматочки перекладаємо в банки (або посуд з кераміки) додаючи туди цибульні кільця, тертий корінець хрону, порошок гірчиці та кропові суцвіття.

Через добу маринад з гарбуза знову злити в каструльку і перекип’ятити.

Потім заливку знову охолодити і знову залити нею ємності з нашою гарбузовою заготівлею.

Гарбуз на зиму зберігається в баночках накритих або кришками, або вощеним папером. Якщо закриваємо папером, то потрібно обв’язати шпагатом. Зберігати гарбуз потрібно тільки на холоді.

Маринований гарбуз, заготовлений за таким домашнім рецептом, виходить пряного пікантного смаку. З нього взимку виходить відмінна пікантна закуска або смачне доповнення до других страв. Тому, маринуємо гарбуз на зиму і залишаємо відгуки.