Маринований буряк зі сливою – цікавий та легкий рецепт. Він готується з інгредієнтів, які є в кожному домі і чудово смакує з різними стравами.
Інгредієнти: Буряк, Гвоздика, Листя лимонника, Радіола рожева, Сіль, Сливи, Цукор
Для цієї заготовки необхідно відібрати яскраві стиглі коренеплоди та кислі вишні. Для приготування маринаду потрібно потрібно:
- 1 літр води;
- 100 грамів цукру;
- 20 грамів солі.
Як замаринувати буряк зі сливою на зиму
Візьміть дрібний буряк та зваріть його до готовності. Потім почистіть і поріжте кружальцями або шматочками.
Далі візьміть тверді сливки і бланшуйте протягом 3-х хвилин.
Після цього треба укласти шарами (чергуючи) шматочки буряка і сливи. Щоб заготовка вийшла духмяною, додавайте корінь радіоли рожевої, листя або ягоди лимоннику і гвоздику. Це не остаточний список прянощів. Кожен може вибирати ті які йому найбільше смакують.
Далі необхідно залити заготовку маринадом (розсолом) та закрити кришками.
Буряк можна закривати не тільки зі сливами, а і з яблуками. Їх треба порізати на часточки та бланшувати в окропі протягом 5-ти хвилин. Кожен може експериментувати, додаючи різні фрукти. Завдяки їм, ви можете зробити заготовку ще смачнішою.
Такий салат буде чудово смакувати з другими стравами, варто лише полити маринадом або оливковою олією. А ще, його можна додавати в салати.