Буряк маринований можна використати взимку як самостійну закуску, як основу для супу, або для додавання в вінегрет і інші салати.
Інгредієнти: Буряк, Кориця, Лавровий лист, Оцет, Перець гіркий, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком
Щоб приготувати на зиму заготовку “Маринований буряк” нам буде потрібно:
- буряк сирий – 1 кг,
- води – 1/2 літра,
- оцту 9% – 100 гр,
- цукру – 25 гр,
- сіль – 1 чайна ложка,
- перець чорний горошком – 5 шт,
- гвоздика – 5 шт,
- лавровий лист – 2 листочка,
- кориця – 1 паличка.
Приготування маринованого буряка, покроково.
Буряк миємо, чистимо і варимо в каструлі 1,2-1,5 години.
Воду зливаємо, буряк охолоджуємо і нарізаємо як кому подобається: можна кубиками, пластинками, соломкою або просто натерти на тертці. Якщо буряк маленький – можна маринувати цілком або розрізати на половинки, четвертинки …
Одним словом, в цій частині все залежить від вашого бажання і уяви.
Нарізаний буряк розкладаємо в підготовлені заздалегідь чисті банки.
Тепер, як приготувати маринад для буряка.
Наливаємо в каструлю потрібну кількість води і доводимо до кипіння.
Після закипання додаємо зазначені в рецепті спеції і знову даємо закипіти. Кількість і склад спецій можете змінювати на свій смак.
Гарячий, киплячий маринад наливаємо в наповнені буряком банки, накриваємо кришками, але не закручуємо, а ставимо стерилізувати. Маринад повинен повністю покривати буряк.
Якщо банки літрові – то досить 10-ти хвилин після закипання.
Буряк маринований готовий, закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Зберігаються банки в прохолодному темному місці всю зиму.