Маринований буряк на зиму – рецепт і приготування. Готується швидко, смачно і просто (з фото)

Буряк маринований можна використати взимку як самостійну закуску, як основу для супу, або для додавання в вінегрет і інші салати.

Щоб приготувати на зиму заготовку “Маринований буряк” нам буде потрібно:

  • буряк сирий – 1 кг,
  • води – 1/2 літра,
  • оцту 9% – 100 гр,
  • цукру – 25 гр,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • перець чорний горошком – 5 шт,
  • гвоздика – 5 шт,
  • лавровий лист – 2 листочка,
  • кориця – 1 паличка.

Приготування маринованого буряка, покроково.

Буряк миємо, чистимо і варимо в каструлі 1,2-1,5 години.

marinovannaja-svekla-na-zimu1

Воду зливаємо, буряк охолоджуємо і нарізаємо як кому подобається: можна кубиками, пластинками, соломкою або просто натерти на тертці. Якщо буряк маленький – можна маринувати цілком або розрізати на половинки, четвертинки …

marinovannaja-svekla-na-zimu2marinovannaja-svekla-na-zimu3

Одним словом, в цій частині все залежить від вашого бажання і уяви.

Нарізаний буряк розкладаємо в підготовлені заздалегідь чисті банки.

Тепер, як приготувати маринад для буряка.

Наливаємо в каструлю потрібну кількість води і доводимо до кипіння.

Після закипання додаємо зазначені в рецепті спеції і знову даємо закипіти. Кількість і склад спецій можете змінювати на свій смак.

Гарячий, киплячий маринад наливаємо в наповнені буряком банки, накриваємо кришками, але не закручуємо, а ставимо стерилізувати. Маринад повинен повністю покривати буряк.

marinovannaja-svekla-na-zimu4

Якщо банки літрові – то досить 10-ти хвилин після закипання.

Буряк маринований готовий, закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Зберігаються банки в прохолодному темному місці всю зиму.