Маринований болгарський перець смажений цілком

У сезон заготівель хочу поділитися з господарками рецептом дуже смачного маринованого салатного перцю заготовленого цілком, але попередньо обсмаженого на сковорідці. Маринований болгарський перець виходить кисло-солодкий з приємним часниковим ароматом, а за рахунок обсмажування на сковороді він навіть трохи пахне димком. 😉

Робиться така заготовка на зиму дуже швидко і просто, покроково зроблені фото, зняті за рецептом, нехай стануть Вам помічниками.

Маринований болгарський перець смажений цілком

Інгредієнти (на 4 літрових банки заготовки):

  • перець салатний – 2 кг;
  • масло рослинне – скільки буде потрібно для обсмажування перцю (приблизно 300 гр);
  • часник – 4 головки.

Маринадна заливка на 1 літрову банку:

  • сіль – 1 ч.л .;
  • цукор – 60 гр;
  • оцет – 50 гр;
  • вода (окріп) – 400 мл.

Як маринувати болгарський перець на зиму цілком

Для приготування маринованого перцю за цим рецептом салатний перчик я, звичайно, вибираю великий і м’ясистий. Бажано, щоб колір перцю був червоний або яскраво жовтий. Салатний перець зеленого кольору теж підійде, але виглядати в готовому вигляді він буде не так цікаво.

І так, стиглі красиві салатні перчики ми спочатку промиваємо під проточною водою.

Маринований болгарський перець смажений цілком

Потім з перців потрібно акуратно вийняти насіння разом з плодоніжками. Зробити це можна за допомогою гострого ножа або як в моєму варіанті можна використовувати спеціальне пристосування для вилучення плодоніжки і насіння з перців (продається в будь-якому супермаркеті).

Маринований болгарський перець смажений цілком

Далі ми чистимо часник і подрібнюємо його за допомогою преса або блендера і ділимо подрібнений часник на чотири частини (за кількістю банок із заготівлею).

Маринований болгарський перець смажений цілком

Перед тим як почати обсмажувати перець у нас вже повинні бути готові стерильні банки і окріп.

Наливаємо на сковороду олію (приблизно на 1,5 см), спочатку викладаємо на сковороду салатні перці і тільки потім включаємо під сковородою вогонь.

Маринований болгарський перець смажений цілком

Сковорідку накриваємо кришкою і на сильному вогні обсмажуємо перець до рум’яної скоринки з усіх боків (допускається сильно підрум’янена скоринка).

Маринований болгарський перець смажений цілком

В процесі обсмажування перцю кришку зі сковороди кілька разів знімаємо і перці перевертаємо.

Маринований болгарський перець смажений цілком

При перевертанні перцю бережіть руки і очі, при обсмажуванні перець дуже сильно стріляє розпеченим маслом.

Маринований болгарський перець смажений цілком

Обсмажений з усіх боків, симпатичний рум’яний перчик укладаємо в стерильні банки, зверху кладемо подрібнений часник, сіль, цукор, додаємо оцет, заливаємо окропом.

Маринований болгарський перець смажений цілком

Герметично закупорюємо банки закаточними кришками.

Маринований болгарський перець смажений цілком

Так як ми наш маринований болгарський перець НЕ стерилізували в банках, то потрібно укутати заготовку в ковдру і тримати так до повного охолодження.

Взимку, коли відкриєте баночку цієї смачної закуски, то перед подачею до столу, з перчиків потрібно акуратно зняти шкірку (відділяється вона легко).

Маринований болгарський перець смажений цілком

Подивіться, який апетитний у нас вийшов маринований болгарський перець обсмажений на сковороді. А смачний який – кисло солодкий смак з пікантним ароматом часнику не залишить байдужими ваших гостей.