У сезон заготівель хочу поділитися з господарками рецептом дуже смачного маринованого салатного перцю заготовленого цілком, але попередньо обсмаженого на сковорідці. Маринований болгарський перець виходить кисло-солодкий з приємним часниковим ароматом, а за рахунок обсмажування на сковороді він навіть трохи пахне димком. 😉
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
Робиться така заготовка на зиму дуже швидко і просто, покроково зроблені фото, зняті за рецептом, нехай стануть Вам помічниками.
Інгредієнти (на 4 літрових банки заготовки):
- перець салатний – 2 кг;
- масло рослинне – скільки буде потрібно для обсмажування перцю (приблизно 300 гр);
- часник – 4 головки.
Маринадна заливка на 1 літрову банку:
- сіль – 1 ч.л .;
- цукор – 60 гр;
- оцет – 50 гр;
- вода (окріп) – 400 мл.
Як маринувати болгарський перець на зиму цілком
Для приготування маринованого перцю за цим рецептом салатний перчик я, звичайно, вибираю великий і м’ясистий. Бажано, щоб колір перцю був червоний або яскраво жовтий. Салатний перець зеленого кольору теж підійде, але виглядати в готовому вигляді він буде не так цікаво.
І так, стиглі красиві салатні перчики ми спочатку промиваємо під проточною водою.
Потім з перців потрібно акуратно вийняти насіння разом з плодоніжками. Зробити це можна за допомогою гострого ножа або як в моєму варіанті можна використовувати спеціальне пристосування для вилучення плодоніжки і насіння з перців (продається в будь-якому супермаркеті).
Далі ми чистимо часник і подрібнюємо його за допомогою преса або блендера і ділимо подрібнений часник на чотири частини (за кількістю банок із заготівлею).
Перед тим як почати обсмажувати перець у нас вже повинні бути готові стерильні банки і окріп.
Наливаємо на сковороду олію (приблизно на 1,5 см), спочатку викладаємо на сковороду салатні перці і тільки потім включаємо під сковородою вогонь.
Сковорідку накриваємо кришкою і на сильному вогні обсмажуємо перець до рум’яної скоринки з усіх боків (допускається сильно підрум’янена скоринка).
В процесі обсмажування перцю кришку зі сковороди кілька разів знімаємо і перці перевертаємо.
При перевертанні перцю бережіть руки і очі, при обсмажуванні перець дуже сильно стріляє розпеченим маслом.
Обсмажений з усіх боків, симпатичний рум’яний перчик укладаємо в стерильні банки, зверху кладемо подрібнений часник, сіль, цукор, додаємо оцет, заливаємо окропом.
Герметично закупорюємо банки закаточними кришками.
Так як ми наш маринований болгарський перець НЕ стерилізували в банках, то потрібно укутати заготовку в ковдру і тримати так до повного охолодження.
Взимку, коли відкриєте баночку цієї смачної закуски, то перед подачею до столу, з перчиків потрібно акуратно зняти шкірку (відділяється вона легко).
Подивіться, який апетитний у нас вийшов маринований болгарський перець обсмажений на сковороді. А смачний який – кисло солодкий смак з пікантним ароматом часнику не залишить байдужими ваших гостей.